Duitsland is verraden door zijn Europese bondgenoten

Het moet zijn dat het gejeukt heeft. Het scheelde niet veel of overal ter rechterzijde in Europa braken spontane vreugdedansen uit. Is de instroom van vluchtelingen uit conflictgebied dan opgedroogd? Heerst er weer vrede in Syrië? Verdrinken er geen kinderen meer in de Middellandse Zee?

Toch niet. Reden voor de feestvreugde is het feit dat bondskanselier Angela Merkel moet inbinden op het gastvrij onthaal van oorlogsvluchtelingen. Zie je wel, klinkt het met een onverholen superioriteitsgevoel, dat Merkel altijd al fout zat. Goed dat ze nu eindelijk tot 'ons' inzicht komt dat alleen repressie van migratie en de pushback naar naburige landen heilzaam kan werken.

Terwijl we hier en nu het morele bankroet van Europa meemaken. En dat is niet de verantwoordelijkheid van Angela Merkel. Duitsland is verraden door zijn Europese bondgenoten.

Lees verder in Vlaamse krant De Morgen.

Bron(nen):   De Morgen      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Stomme Prutser

  Wie er moreel bankroet zijn is de linkse politiek en haar aanhangers. Dat zijn ze sinds ze een eenzijdige alliantie hebben gesloten met islamisten overal, waarvoor ze zichzelf dan ook bij iedere gelegenheid vol overgave prostitueren.

  En het kan niet krankzinnig genoeg of ze hebben hun hoofd alweer in jihadistenreten gestoken.

  Als ouders hun eigen kinderen, bijv. meisjes van 7 tot 9 jaar, levend begraven omdat ze zichzelf niet willen opblazen met bommen ter meerdere eer en glorie van islam dan is het eerste wat in zo’n links hoofd opkomt de onbedwingbare behoefte om het imago van islam in bescherming te nemen. Dan is er opeens ook opvallend weinig sprake van enige neiging tot compassie met slachtoffers.

  De vraag is eigenlijk of we zo langzamerhand nog wel onderscheid kunnen maken tussen jihadisten als IS en Boko Haram en hun Westerse sympathisanten in de linkse politiek.

 2. Burgermans

  Als Duitsland zo dom is om de grenzen open te zetten voor alle vluchtelingen moet het ook maar de honderdduizenden gelukszoekers opnemen die daar op af komen.

 3. Fritzy von Popsicle

  Mutti Merkel….de grote verraadster van haar eigen volk!

 4. Burgermans

  Ze was een beetje dom.

 5. jantje

  Wie gelooft dat er nu geen vluchtelingen meer komen na het akkoord met Turkije is knettergek. We zijn alleen maar miljarden armer en er kunnen nu ook miljoenen (nep)turken gemakkelijk Europa in.

 6. wwoud

  Merkel neemt Europa beter in bescherming dan haatzaaiende politici en hun aanhangers, die ervoor gezorgd hebben dat het echte nieuws de opkomst is van een onmiskenbaar patroon van extremisme in heel Europa, zowel in het westen en het oosten. Want zonder medewerking van Turkije, staat Europa machteloos. ‘Real-Politik’ zit soms zo inelkaar. Verontrusterender is dat zelfs reaktieruimten, naast de PVV en Pegida en internet, als een legitiem platform en reservoir worden beschouwd om haat jegens vluchtelingen, haat tegen politieke leiders, haat tegen andersdenkenden te verspreiden en daarvoor zelfbestigend uit deze vaatjes af te tappen. Het vluchtelingenprobleem laat zich niet reduceren tot de ideologische noemer van drie of zes letters van het alfabet. PVV en Pegida.
  Niet alleen ‘democratie’ is daarmee gediend, het ondermijnt uiteindelijk stabiliteit, zekerheid en onze vrijheid in een samenleving die op moderne normen, waarden en wetgeving is gestoeld. Het vl

Reacties niet toegestaan