5 verrassende feiten over scheiden

1. Scheiden beïnvloedt de levensduur van je kinderen Kinderen uit gescheiden gezinnen sterven gemiddeld tot vijf jaar eerder dan kinderen uit gezinnen waar de ouders samen blijven. Dit is uit onderzoek gebleken. Scheiden vormt een groter risico dan het overlijden van een van de ouders. Een scheiding van de ouders tijdens de kindertijd bleek de betrouwbaarste voorspellende factor inzake een vroege dood. 2. 7 op de 10 keer neemt de vrouw het initiatief om te scheiden Psycholoog John Holmes van de University of Waterloo in Ontario (Canada) deed onderzoek naar scheidingen en concludeerde dat vrouwen vaker een punt achter het huwelijk zetten dan mannen. In 70% van de gevallen neemt de vrouw het initiatief om te scheiden. De persoonlijkheid van de vrouw is daarom belangrijker om te voorspellen of een huwelijk zal standhouden. 3. 11 dingen die tot een scheiding leiden 1. Een (te) groot leeftijdsverschil tussen de partners. 2. De vrouw heeft een veel sterkere wens om (nog een) kind te krijgen dan de man. 3. (te) Jong getrouwd. 4. De ouders van de man scheiden. 5. De thuiswonende kinderen werden al voor het huwelijk geboren. 7. Een laag huishoudelijk inkomen. 8. De man is werkloos. 9. De vrouw drinkt meer dan haar echtgenoot. 10. Eén van de twee rookt. 11. Onvrede over de relatie. 4.Zo kondig je het beste aan dat je wilt scheiden De Amerikaanse advocaat Raoul Felder is gespecialiseerd in echtscheidingen. Zijn advies om aan te kondigen dat je wil scheiden bestaat uit twee eenvoudige zinnen: 1. 'Je bent ongelukkig en je verdient beter dan dat.' 2. 'Ik denk dat we beide een advocaat zouden moeten nemen.' 5. Bij 3 van de 4 koppels die ‘tijdelijk uit elkaar gaan’ volgt uiteindelijk de definitieve scheiding In het onderzoek 'Breaking up is (relatively) easy to do: a script for the dissolution of close relationships' stellen onderzoekers dat ongeveer 75% van de gehuwde koppels die er eerst voor kiezen om 'een tijd uit elkaar te gaan’, uiteindelijk scheiden.

Bron(nen):   Express.be      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ineke

  “Kinderen uit gescheiden gezinnen sterven gemiddeld tot vijf jaar eerder dan kinderen uit gezinnen waar de ouders samen blijven.” Ik ben toch heel benieuwd naar de opzet van zo’n onderzoek. Ik behoor tot de eerste generatie waarin ouders wat vaker scheidden, en mijn generatie is nog lang niet dood. Dus hoe komen ze dan aan dit soort cijfers?

  • André Somers

   Precies. Dit lijkt verdacht veel op een statistische relatie zonder dat er een (directe) causale relatie onder ligt.

   Wat mij betreft is in het algemeen de statischtische relatie dan ook geen uitkomst van een onderzoek. Het kan hooguit een deel van de bewijsvoering zijn van een hypothese over *hoe* bepaalde fenomenen zich met elkaar samenhangen. Op zichzelf zegt die statistiek helemaal niets.

   (in antwoord op Ineke)
  • Heldoppantoffels

   Als de uitkomsten van bepaalde cijfers niet in mijn voordeel zijn dan kom ik ook wel eens een beetje in opstand hoor, hoef jij je helemaal niet voor te schamen!

   (in antwoord op Ineke)

Reacties niet toegestaan