Vrouwen in het rood willen seks

Vrouwen dragen veel vaker rode kleding als ze, in hun cyclus, op het hoogtepunt zijn van hun vruchtbaarheid. Volgens een studie gepubliceerd op de conferentie van de Association for Psychological Science is er een samenhang tussen kledingkeuze en vruchtbaarheid. Van een groep vrouwen werd de kleur die ze droegen bijgehouden en ook de fase van hun maandelijkse cyclus. Het combineren van die data leverde de conclusie op dat rood hoort bij vruchtbaarheid

Blijkbaar nodigen vrouwen, onbewust, mannen in die fase uit om seks met hen te hebben. En het werkt ook: mannen vallen eerder op vrouwen in het rood dan op vrouwen die een andere kleur dragen.

Waarom eigenlijk rood? Is geel geen opvallender kleur? Daar heeft de wetenschap zich nog niet over uitgesproken. Misschien iets voor Diederik Stapel en Roos Vonk

Bron(nen):   Jezebel      

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  Rood is in de natuur toch een signaalkleur die gevaar moet uitstralen.En zou nu aantrekkelijk zijn?

  • André Somers

   Sinds wanneer is gevaar niet aantrekkelijk voor mannen?

   (in antwoord op Paulraw)
  • RvdM

   Rood is de kleur van de emotie.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    Maar of dit nou de positieve emotie is.
    Het zal wel appeleren aan ons agressieve jachtinstinct uit het verleden toen we nog in berevellen rondliepen.

    (in antwoord op RvdM)
 2. RvdM (berucht en gevreesd)

  Aha zit dat zo. Ik zag laatst op de Frank-borrel een ´vrouwtjesdierexemplaar´ in het knalrood. Dat ik dat signaal niet opppikte!

 3. André Rodenburg

  Banken in het rood willen geld.

 4. grasspriet

  Nog even en vrouwen die rood dragen vragen om aangerand te worden.
  Het moet niet gekker worden.

 5. disqus_cDEBEY6Kl8

  Nou weet ik, waarom ik altijd door rood rij.

 6. JerushaG

  Wát een flauwekul! Zo worden allerlei ongeremde onverlaten ook nog op gedachten gebracht en denken, omdat je rood draagt, dat je ze uitnodigt, terwijl je van hun aandacht geheel niet gediend bent. Je gaat hierbij nog denken dat ouders die vroeger hun dochter opdroegen om die rode lippenstift van hun mond te halen, omdat ze zo voor prostitué door kon gaan, nog gelijk hadden ook. Staat rood opeens niet meer voor warmte en vrolijkheid, maar meteen voor geilheid. Bespottelijk!

  Er zijn trouwens ook vrouwen die de pil slikken en daar gaat die vlieger al helemaal niet voor op.

  Je zal toch gewoon de kleur en lippenstift moeten kunnen dragen zonder je zorgen te hoeven maken of je iets uitstraalt wat je niet uit wilt stralen. Wat zullen we nou krijgen, zeg! Hitsige kerels spelen op die manier moslims – die hun vrouwen opdragen om in een tent te lopen – nog in de kaart ook.

  • RvdM

   Je zou je nichtje/ zusje van 16 eens s´ nachts in een stad moeten laten lopen. In een kort rokje. Of langs een snelweg. Kijken wat er gebeurt. Volgens jouw theorie gebeurt er dan niks. Tot slot: een paar geleden had je de string die boven de spijkerbroek uitkwam…op VMBO´s was dat vaak een probleem…niet op ´t VWO…

   (in antwoord op JerushaG)
   • JerushaG

    “Volgens jouw theorie gebeurt er dan niks.” Ik geloof niet dat je helemaal begrijpt wat je leest. Ik bedoel dat het flauwekul is dat vrouwen die rood dragen seks willen. Het moet GVD eens afgelopen zijn met kerels die dat denken. Vrouwen dragen soms graag rood, omdat het een vrolijke, warme kleur is en het de koude, donkere dagen een beetje minder deprimerend maakt. Is geen énkele uitnodiging. Naar helemaal niemand niet!

    Ja, het is een diepe schande dat je als meisje/vrouw je niet vrij kunt bewegen op bepaalde tijdstippen, in bepaalde buurten. Wat zeg ik?… Op klaarlichte dag zelfs niet eens! Zo ga je vanzelf wel chagrijnig kijken op den duur. En dan vragen mannen zich af waarom sommige mooie vrouwen zulke bitches lijken en arrogant overkomen (“om je op afstand te houden, lul!”). Ja, dat komt er dan van. Want als je vrolijk kijkt – of je hebt iets roods aan! – dan is het seksueel getinte gezeik aan je kop immers niet van de lucht.

    (in antwoord op RvdM)
 7. Dead Silence

  Volgens mij willen ze een tampon en snel ook. Sorry dames, had even geen zin om een normale reactie te plaatsen op dito bericht.

Reacties niet toegestaan