De echte reden dat er zoveel van ons scheiden?

We maken ons veel zorgen over het feit dat er zoveel huwelijken op de klippen lopen. En terecht: van een scheiding wordt iedereen ongelukkiger, zeker de kinderen, als die er bij betrokken zijn. Kinderen van een scheiding zijn voor hun leven getekend. En er is minstens één simpele reden voor het feit dat we almaar ruzie maken met onze partners. Slaapgebrek. Uit veel onderzoek is bekend dat als je te zwaar bent belast, als je te weinig rust hebt en vooral als je te weinig slaapt, dat je dan prikkelbaar bent. Uit die prikkelbaarheid komen veel echtelijke ruzies. In onderzoeken geeft 40 procent van de ondervraagden aan dat ze regelmatig of altijd te weinig slapen. Te druk. Dat simpele feit, dat we het allemaal te druk hebben, te weinig rusten, te weinig slapen kan mede een verklaring zijn voor de epidemie aan scheidingen. Als je huwelijk je lief is: slaap op tijd lekker en morgen gezond weer op

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Chanel

  Er kunnen vele redenen zijn tot echtscheiding, waarvan slaapgebrek er één van zou kunnen zijn. Een slecht huwelijk kan ook juist een óórzaak zijn van slaapgebrek.
  Mijns inziens een heel kortzichtig en onzinnig stukje!

  • Toine Thielen

   De meeste scheidingen hebben meerdere oorzaken ?
   Meestal een combinatie van langdurige factoren, Die in onze genen altijd al op de loer lagen maar die pas naar buiten komen als je alles al hebt gehad helaas.
   Scheiden is dan de korste weg om aan de onrust een einde te maken , ten kosten van de kinderen , dat vind ik nog het ergste ! ik kan me voorstellen dat je dat als kind niet wilt meemaken, Maar ja wat doe je eraan als je van beide ouders gevoelsmatig en financieel afhankelijk bent ? je houd immers van beide ouders normaal gesproken toch ?

   (in antwoord op Chanel)
 2. bierneus

  en ik ken iemand (ikzelf) die bepaald niet ongelukkiger is geworden van de scheiding, en volgens mij mijn ex-vrouw ook niet!
  Idd, nogal onzinnig stukje.

 3. Cornelis Berend

  Voor een scheiding zijn er twee nodig, de titel had ook kunnen zijn:
  “De echte reden dat we bij iemand weg gaan.”

 4. catchit64

  Komkommertijd…

 5. Braindamage

  Ik denk dat het vooral komt doordat de meeste relaties (vanaf het begin) onevenwichtig zijn. Egoisme (vooral ten koste van de kinderen) viert hoogtij sinds het (verslavende aspect) van het internet de “mainstream” heeft bereikt.
  En met de opkomst van “Smartphones”, “Social Media” en “Datingsites” het erg makkelijk is om een andere (bed)partner(s) te vinden. Het gras is immers altijd (voor een tijdje) groener bij de buren? 😉

Reacties niet toegestaan