Pleidooi voor sukkelseks: Nederlandse vrouwen doen het minder vaak

Het tijdschrift Margriet onderzoekt regelmatig hoe het met het seksleven van de doelgroep - de 'rijpere' vrouw - is gesteld. Het resultaat van de jongste enquete is opvallend. De rijpere vrouw doet het veel minder vaak dan een paar jaar geleden.  In 1993 zei 46 procent van de ondervraagde vrouwen méér dan een keer per week seks te hebben, dit jaar is dat nog maar 19 procent van de vrouwen in de leeftijdscategorie 25 tot en met 50 jaar. Bij de 50-plussers is slechts 7 procent meer dan eens per week 'actief'. De helft van de vrouwen boven de 50 zegt nooit seks te hebben of daar geen antwoord op te willen geven. Ook het vrouwelijke hoogtepunt blijkt in de slaapkamer steeds minder van belang. Vond 57 procent het in 1993 nog belangrijk, in 2004 was dat percentage gezakt naar 53 procent om in 2013 op 51 procent uit te komen. Meer dan de helft van de vrouwen komt niet altijd klaar en 17 procent zegt zelden tot nooit een orgasme te beleven. Goedele Liekens houdt in de Margriet een pleidooi voor 'sukkelseks': 'Een beetje aanprutsen en aansukkelen in de slaapkamer; het hoeft heus niet allemaal perfect te gaan', aldus de seksuologe. 'Seks is geen Olympische Spelen.'

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. JerushaG

  Sinds wanneer staat de Margriet-lezeres – een soort Ipie* – voor dé Nederlandse vrouw?…
  Kop hoort dus eigenlijk te zijn: ‘Margriet-lezeressen doen het minder vaak’. (De enquête is immers toch gehouden onder Margriet-lezeressen?…) En dan kan ik me iets bij de uitslag voorstellen.

  * Typetje van Paul Groot uit ‘Koefnoen’

 2. Peter Rokers

  Ik dacht altijd dat seX voor sukkels was. Zeker verkeerd gedacht ?

 3. iembam

  kan ik hieruit concluderen dat als je de Margriet leest je minder zin hebt in sex?… volgende keer dat dat ding op de mat valt steek ik er de kachel mee aan!

 4. janneke123

  Gelukkig lees ik geen Margriet…

 5. Arnaud

  Een steekproef onder WEL.nl lezers toont aan dat 75% het meer dan 2x per week doet…

Reacties niet toegestaan