‘Waarom ik betaal voor seks’. 7 Franse mannen vertellen het Le Monde

"Ik ben misschien wel goedkoper uit dan normaal. Want dan moet je eerst uit eten, en naar de film. Dat kan ik nu allemaal overslaan." Le Monde wist 7 Franse mannen zover te krijgen dat ze wilden vertellen over de reden dat ze betaalde seks hebben, in hun geval via escortbureaus, die 250 tot 300 euro vragen. Er wordt in Frankrijk gesproken over het strafbaar stellen van prostitutiebezoek en de krant wilde wel eens weten wat mannen er toe bracht om hun vertier te zoeken bij een betaalde partner. De meeste van de 7 hebben een vaste partner. Wat hen naar de hoeren drijft is de drang naar afwisseling, naar dingen die hun vrouw niet doet of wil doen en naar gemak. Meerdere van de ondervraagden geven aan het er prettig te vinden om seks te hebben die helemaal om henzelf draait. Geen gedoe met in de stemming komen bij kaarslicht en wijn met kaas, geen gedoe met voorspel. "En ik kan het doen met schoonheden die normaal gesproken buiten mijn bereik zouden liggen," zegt een 34-jarige respondent tegen Le Monde. Ook meermalen genoemd: het is een vorm van overspel die geen risico geeft op gedoe. Je betaalt en verder hoef je niks. Zo'n 15% van alle Franse mannen heeft wel eens betaalde seks gehad.

Bron(nen):   Worldcrunch/Le Monde      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Achterlijk land. Het lijkt er de laatste tijd steeds meer op dat Frankrijk zich tot een barbaars en middeleeuws land ontwikkelt. Verboden zijn lang niet altijd doeltreffend en niet zelden werken ze averechts. Er zijn ook onderzoeken in landen met een vergelijkbaar verbod waaruit blijkt dat het geweld tegen vrouwen, m.n. verkrachtingen, juist toeneemt bij een dergelijk verbod. Je moet de mensenhandelaren en de strafbare prostitutie aanpakken, zoals minderjarigheid, uitbuiting en onvrijwillige deelname. De normale prostituees moet je met rust laten. Je schijnt er goed mee te kunnen verdienen. Vak legaliseren, in de heffing betrekken en behandelen zoals elke andere baan. Er hoort ook geen taboe op te rusten. Het oudste vak ter wereld, maar blijkbaar wennen we er maar niet aan.

  • Marijn

   “Achterlijk land. Het lijkt er de laatste tijd steeds meer op dat Frankrijk zich tot een barbaars en middeleeuws land ontwikkelt.”

   Wilt u deze ‘genuanceerde’ mening even kort beargumenteren?

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • Genuine_Defector

    Ik doelde met name op de felle anti-homo-retoriek uit bepaalde hoek. Of was dat u ontgaan? Er is wat dat betreft ook een Nederlander flink in aangepakt. http://www.nrc.nl/nieuws/2013/09/20/verdachten-aangehouden-voor-mishandeling-nederlandse-homo-in-parijs/
    In het vrije Frankrijk beschouwen ze homo’s blijkbaar nog steeds als ongelijk. Natuurlijk lang niet alle Fransen. Wees maar niet bang, ik scheer ze heus niet allemaal over één kam. Maar het is wel een verontrustend groot deel.

    Tel daar bovenstaande onzin bij op en het land lijkt inmiddels haast preutser dan onze vrienden aan de overkant van de oceaan.

    Dus naast betaalde seks op vrijwillige basis is seks met het gelijke geslacht inmiddels taboe in Frankrijk. In elk geval onder een significant deel van de bevolking. Ik kan dat geen progressie noemen.

    (Daarnaast is er nog wel meer mis met Frankrijk, maar ik heb geen zin om over Hollande te beginnen. Valt buiten het bestek van dit artikel.)

    (in antwoord op Marijn)
    • Marijn

     Natuurlijk is de felle anti homo retoriek verwerpelijk… Tegelik is er ook een grote beweging die strijd voor meer homorechten in Frankrijk. In Nederland is er bijvoorbeeld felle anti-islam retoriek. Maakt dat ons ook direct als geheel land achterlijk en middeleeuws? Volgens mij begrijpt u mijn punt wel.

     Wat betreft mensenhandel en de legalisering van prostitutie ben ik het helemaal met u eens.

     (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. Robin

  In Frankrijk hebben ze een groot mensenhandel probleem, veel groter dan in Nederland. Overigens grappig die term “betaalde partner”. Ik ken zoveel vrouwen die gedwongen bij hun partner blijven omdat ze niet weten waar ze anders heen moeten. De dames in kwestie kunnen ontzettend klagen over hun partners en de ongewenste lichamelijke aandacht die ze van hem krijgen. Gaan ze dat in Frankrijk ook verbieden dan? Dat zou pas zoden aan de dijk zetten. Een zetje om een ongelukkig huwelijk te beëindigen door dat soort relaties te verbieden.

 3. Wil Post

  In Nederland schijnt bijna de helft van alle mannen wel eens een prostituee te hebben bezocht. Daar wordt geheimzinnig over gedaan en dat komt omdat er ook misstanden plaats vinden. Niemand wil daarmee graag geassocieerd worden, dus kop in het zand in plaats van je nek uitsteken.

 4. janneke123

  Tja, of mijn partner er ooit komt weet ik niet maar een oud collega van me kwam er altijd heel openlijk voor uit.
  Zijn motto was: heb je dorst ga je naar de kroeg, heb je zin in seks dan bezoek ik een club.
  Is het netjes?… wel eerlijk

Reacties niet toegestaan