Hoe raken vrouwen seksueel opgewonden? Proefpersonen gezocht

Hoe raken vrouwen seksueel opgewonden? Het Leids Universitair Medisch Centrum doet daar onderzoek naar. En daarvoor is het ziekenhuis op zoek naar vrouwen die zich in dienst van de wetenschap aan een onderzoek willen onderwerpen. De vrouwen krijgen erotische plaatjes te zien en moeten vragenlijsten invullen. En daarnaast worden ze ook lichamelijk gestimuleerd. Via een soort kleine vibrator worden er vibraties aan de geslachtsdelen toegediend. Aan de vrouwen wordt iedere keer gevraagd hoe de prikkels worden ervaren. Het zeer intieme onderzoek duurt zo'n twee uur. Voor het onderzoek zoekt het LUMC een kleine honderd vrouwen in de leeftijd van 18 tot 45 jaar. Ze moeten gezond en heteroseksueel zijn.

Bron(nen):   NOS      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  waarom alleen heteroseksuele vrouwen??
  Dit is discriminatie, hahaha

 2. Genuine_Defector

  Een goedgevulde bankrekening schijnt ook altijd wel te helpen.

 3. Hennie Brakel

  tot 45 jaar…? Huh??

 4. Janneke van Vught

  Jammer, ik ben net 46…

 5. utsjaermets

  Ik heb geprobeerd te vinden welk doel dit onderzoek dient maar heb het niet gevonden. Iemand anders wel (svp feitelijk houden ;-)).

  Nu wil ik ook graag weten hoe ik die vrouwen (eh mijn eigen vrouw) nu eens moet stimuleren. Na 30 jaar zwoegen is me dat nog steeds niet gelukt. Wie kan me helpen ? Ik ben radeloos. Kan er niets beters met de centjes gedaan worden ? Ah, dit was de trigger voor mijn verschrompelde ‘brein’ : het is gesponsord door Durex Play ?, Mark Rutte ?, WIK ?, Janneke ? De bedenker van ‘Vrouw op de weg riskeert haar eierstokken’ ?
  Zucht…wat een pulp. Daar zou je weer heel wat waterputten van kunnen slaan in Afrika.

 6. Mephistopheles

  ??? Aan dit soort idiote onderzoeken wordt serieus geld besteed? Geen wonder dat men bepaalde takken van wetenschap totaal niet meer serieus neemt.

Reacties niet toegestaan