10 alarmsignalen dat het niet goed gaat met je relatie

De Huffington Post heeft redacteuren in dienst die alles weten van relaties en scheiden. Ze maakten deze top 10 van rode vlaggen in je relatie. Als je er een paar herkent is er vermoedelijk iets mis. 1.  Je voelt de drang om anders te worden of zijn dan je bent om je partner tevreden te maken 2.  Je moet je partner verdedigen tegen vrienden en familie 3.  Jullie zijn voortduren aan het strijden en elkaar aan het afkraken 4. Je vraagt je vaak af wat je partner aan het doen is als je er niet bent 5. Je partner neemt alle belangrijke beslissingen. Of andersom: jij maakt de dienst uit 6. Jullie hebben een seksleven van niks 7. Je partner wil voortdurend dat jullie dingen samen doen en jij wilt ook wel eens iets voor je zelf 8. Je voelt je verantwoordelijk voor het geluk van je partner 9. Je partner maakt uit met wie jij omgaat 10. Je vraagt je wel eens af of je een relatie hebt met de verkeerde persoon

Bron(nen):   Huffington Post      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. RhodBerth

    “9. Je partner maakt uit met wie jij omgaat”

    Je BENT verantwoordelijk voor het geluk van je partner. Anders wordt het een administratieve verbintenis die vooral belastingtechnisch en praktisch met de kinderen goed uitkomt.

    • Edward_II

      Oei, ik zie een relatie met een horizon.
      Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen geluk. Als jij dat van jezelf wegcijfert voor je partner en denkt dat jij zijn/haar taak om gelukkig te zijn van hem/haar kunt overnemen, dan gaat het vroeg of laat fout.

      (in antwoord op RhodBerth)
      • RhodBerth

        Nu voeg je er iets aan toe wat ik niet zei, namelijk dat je je eigen geluk wegcijfert. Dat wil ik zeker niet zeggen.
        Ook wil ik zeker niet zeggen dat de ander niet verantwoordelijk is voor z’n eigen geluk.

        Maar
        geluk is niet iets dat je volledig voor jezelf kunt realiseren, en
        zeker binnen een huwelijk/samenwoon relatie is het geluk van de ander 1
        van de belangrijkste dingen. En idd ook de verantwoordelijkheid van de
        partner.

        (in antwoord op Edward_II)
        • Edward_II

          Jezelf wegcijferen is inherent aan het geluk van een ander jouw verantwoordelijkheid maken. …tenzij je beiden altijd hetzelfde wilt, maar dat bestaat niet.

          (in antwoord op RhodBerth)
          • RhodBerth

            Jezelf soms wegcijferen voor het geluk van de ander, daar is niks mis mee. Jezelf altijd wegcijferen voor het geluk van de ander, dat is desastreus.

            (in antwoord op Edward_II)
          • Edward_II

            De keren dat je jezelf niet wegcijfert en voor je eigen geluk kiest, dan ben je even niet verantwoordelijk voor het geluk van je partner? Het onderscheid dat je maakt is gefingeerd, iets als “een beetje zwanger zijn”.
            Bovendien, de enige partner die zelf gelukkig kan zijn, wetende dat jij jezelf geluk ontzegt voor hem/haar, is iemand die niet hetzelfde voor jou voelt en doet.

            (in antwoord op RhodBerth)
          • RhodBerth

            Ik ben blij dat ik niet met jou getrouwd ben. Wat een hoop smoesjes en kulverhaaltjes om vooral maar niet te hoeven zeggen dat je je levenspartner gelukkig moet proberen te maken.

            (in antwoord op Edward_II)
          • Edward_II

            Als je met iemand bent getrouwd die van zichzelf niet gelukkig is, reageer dat dan niet op mij af, maar ga naar een therapeut of je huisarts.

            (in antwoord op RhodBerth)
          • Adora30

            Gaat het uiteindelijk niet om geven en nemen? Als ik een keer mijn serie niet kan kijken omdat ik beloofd heb mijn partner te helpen zodat hij ook weer verder kan, maak ik hem gelukkig en uiteindelijk mezelf ook want ik vind dat mooi. Als ik dan mezelf even moet wegcijferen is dat geen probleem….andersom zou dat ook zijn. De ene keer geef je wat meer en andere keer krijg je wat meer.
            Beetje water bij de wijn doen is niet erg! zoalang je het maar niet doet uit angst om niet lief, leuk of gewaardeerd te worden.

            (in antwoord op Edward_II)
          • Edward_II

            Helemaal mee eens! Geven en nemen, met de klemtoon op EN. Het principe van reciproceren is de basis van sociaal gedrag en derhalve ook van relaties: Confucius’ Gouden Regel. Dat betekent dus dat je niet geeft, maar uitleent of teruggeeft, op korte of langere termijn.
            Een relatie waarbij de een geeft en de ander ontvangt noemen we anders, dat heet slavernij.

            (in antwoord op Adora30)
  2. Karl Ruprecht Kroenen

    Geen last van punt 1 tm 10.

Reacties niet toegestaan