4 werkende moeders over wat ze écht willen voor Moederdag

Voor moeders met een baan was de covidtijd nog zwaarder dan voor veel anderen. De kinderen waren veel thuis, terwijl ze zelf via zoom hun baan gaande moesten houden. Business Insider vroeg 4 werkende moeders wat ze echt fijn zouden vinden voor Moederdag.

Kelly Barnett, 39, is advocaat in Palo Alto, Californië, heeft een zoon van 11 jaar.

Als dit een ik echt mag wensen wat ik wil, zou ik een dag en nacht in een hotel willen met een enorm bad en roomservice. Na een geweldige maaltijd zou ik in mijn pyjama springen en meteen naar bed gaan 

Erin Kray, 38, is manager bij de sociale dienst in Cleveland, Ohio, en heeft een zoon van 5.

Tijd om te tuinieren zonder onderbrekingen is een traktatie. Natuurlijk kan ik hier of daar een paardenbloem weghalen  terwijl ik rond mijn 5-jarige jaag, maar er is nog echt tijd.
Voor Moederdag zou ik graag een dagje in mijn eentje willen. Ik zou naar een tuincentrum gaan en dan tijd willen hebben om alleen in mijn tuin te klooien. Laat me gewoon nog een vaste plant kopen die ik niet nodig heb, wat tijd besteden aan het luisteren naar podcasts over afvallen en mijn handen vuil maken.


Magda Pecsenye, 49, is managementstrateeg in Detroit, Michigan, en heeft twee zonen van 16 en 20.
Ik weet dat veel ouders door de pandemie hebben geworsteld, maar voor mij waren de afgelopen jaren een geschenk. Als de lockdown 10 of 15 jaar geleden had plaatsgevonden, zou ik ook zo gestrest zijn geweest, maar omdat mijn kinderen ouder zijn, kon ik tijd met hen doorbrengen zonder de druk die gepaard gaat met het zorgen voor de kleintjes. 
Deze moederdag wil ik alleen maar dat mijn kinderen me meenemen naar onze favoriete restaurant. En ik wil dat ze een roze rozenstruik voor me kopen en die voor me planten. Ik vind het geweldig om kinderen te hebben die oud genoeg zijn om dit soort dingen te doen! 

Shay L., 45, is fellowship-coach in Washington, DC, en heeft drie kinderen van 9, 13 en 18.

Het laatste jaar van mijn leven was was vol van ups en downs. 
Mijn voormalige partner (de vader van mijn kinderen) verhuisde direct na de lockdown begin 2020 terug naar zijn geboorteplaats, dus de zorg voor de kinderen kwam helemaal op mij neer. 
 
Dit jaar wil ik eenvoud voor Moederdag. 
Ik wil zonneschijn. 
Ik wil frisse lucht. 
Ik wil plezier. 
Ik wil deze rolschaatsen. 

 Ik zag ze en ze zagen er leuk en opvallend uit en deden me denken aan rolschaatsen in San Francisco toen ik jonger was. Bovenal wil ik omringd zijn door mensen die van me houden en het beste voor me willen.

Bron(nen):   Business Insider