Mensen die veel emoji gebruiken hebben meer seks

Je typt hier en daar voor de lol een emoticon bij je teksten, maar weet wel: dat zegt meer over je dan je denkt. Mensen die meer emoji toevoegen aan hun berichten, hebben namelijk vaker seks. Dat heeft datingsite Match.com onderzocht. Ze bevroegen een representatieve groep van 5.675 singles. 'Het blijkt dat 54 procent van de mensen die regelmatig emoji gebruiken seks heeft gehad in 2014 tegenover 31 procent van de mensen die nooit zo'n symbooltje intikt,' zegt antropoloog Dr. Helen Fisher, die meewerkte aan het onderzoek. En hoe meer emoji de singles gebruikten, hoe meer seks ze hadden. Maar de emoji-gebruikers hadden niet alleen meer seks, ze gingen ook vaker op date en wilden twee keer zo graag trouwen als de mensen die de smiley's nooit intoetsten.   Match.com's Singles in America Survey

Bron(nen):   Time      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Goed om te weten :DDDDD >< 😛

 2. Vogelbeest

  Zou het er wellicht iets mee te maken kunnen hebben dat mensen die veel emoticons gebruiken jonger zijn, proberen hipper te zijn en proberen “bij” te zijn, juist omdat ze geen relatie hebben, en dus ook meer kans op wisselende contacten hebben?

  • Albert Bakker

   Dat is inderdaad wat dit is. Jongere mensen hebben meer seks, gaan vaker uit en zijn trouwlustiger dan oudere en jongere mensen gebruiken ook vaker emoticons, volgens schema:
   X → Y ⋀ X → Z ⬄ X | Y → Z, waarbij dat X | gedeelte wordt genegeerd.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 3. VerzetIsZinloos

  Ik heb nergens last van. Ik misbruik wel eens mijn emoticons. Als ik de sfeer ben. Lagere sferen wel te verstaan. Hahaha

 4. Dead Silence

  Een onderzoek voor de Darwin award.

 5. Bram

  Hmmmmmm,de paus gebruikt heel vaak emoticons.

 6. RP Geniet

  Aha, snap nu waarom ik zo weinig S heb gebruik te weinig emo’s, 🙂 – (: _{ deze 3 zullen vast helpen dit weekend

 7. Burgermans

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Emoji

 8. utsjaermets

  Ben benieuwd hoe ze dat gemeten hebben. Moet je bij de dates die je via die dating-site geritseld hebt een webcam meenemen of … ?

Reacties niet toegestaan