Professor overlijdt tijdens potje SM

Een professor van een Californische universiteit is om het leven gekomen tijdens een uit de hand gelopen SM-sessie. Op 19 november vorig jaar sprak UCLA-professor Doran George (48) af met Hollywoodproducer Skip Chasey (61). De twee deden al maandenlang wilde seksuele spelletjes.

Op de avond dat het helemaal mis ging, liet George zich door Chasey inpakken in plastic folie en tape. Hij moest ademhalen via een paar kleine gaatjes. Maar ineens ademde hij niet meer. Chasey haalde direct het folie weg en belde de hulpdiensten. Maar alle hulp kwam te laat.

Uit de autopsie blijkt dat hij niet gestikt is, maar waar de man dan wel aan is overleden is onduidelijk. Chasey wordt niets verweten. Het gevaarlijke spelletje gebeurde met wederzijdse toestemming.

De professor werkte aan de faculteit 'Wereldkunst en –culturen' waar hij zich verdiepte in de wereld van mensen met een beperking en van holebi’s. Hijzelf noemde zich man noch vrouw en had een open relatie met Barry Shils. Die kampt met een schuldgevoel. “Het voelt alsof ik mijn partner heroïne zag spuiten, maar ik toch niet ingreep. Ik had nooit kunnen denken dat het zo zou aflopen.”

Bron(nen):   HLN