De flexrelatie is dé nieuwe trend in datingland

Steeds meer mensen wonen en leven alleen. Volgens het CBS loopt het aantal singles in 2025 op naar ruim 3 miljoen. Zij zoeken niet langer naar die ene prins op het witte paard, maar gaan veel flexibeler met de liefde om.

Niet dat ze van de vrije liefde zijn, relaties blijven uniek en exclusief met dien verschille dat ze niet meer een leven lang hoeven te duren. Vooral millennials in de grote steden zoeken een partner met wie ze alles doen wat gewone stellen ook doen, alleen zien ze een relatie meer als tijdelijk. Is een van de twee het beu dan zoek je weer iemand anders, is de gedachte.

“Genieten van het leven is héél belangrijk geworden sinds de jaren 80. Het grote ‘ik’ zit er in. Haast iedereen is goed opgeleid en kan wel voor zichzelf zorgen. Je bent happy single, je zoekt iemand om nog gelukkiger te worden en werkt dat niet, hup, ga je gewoon weer alleen verder,” legt hoogleraar Jan Latten uit aan AD.nl.

De flexrelatie of try-outrelatie past bij deze tijd vind Latten. Mensen wonen en werken ook steeds minder vaak hun hele leven op dezelfde plek dus waarom zou een relatie wel voor het leven moeten zijn?

Bron(nen):   HLN