Fatal Attraction irl

  'Once I ran to you (I ran) Now I'll run from you This tainted love you've given ...'   Een veel voorkomend patroon in dating en relaties volgens relatie-onderzoekers is 'fatal attraction'. Dat houdt in dat datgene wat je in eerste instantie het meest aantrekt in de ander er uiteindelijk voor zorgt dat de relatie spaak loopt. Een psycholoog bestudeerde het liefdesleven van 301 mensen en ruim een kwart daarvan schreef minstens 1 relatiebreuk toe aan deze fatale aantrekkingskracht. Daarbij doken 3 patronen vaker op:
  1. Van geinig tot Idioot. Dit was het meest voorkomende patroon. Mensen voelen zich aangetrokken tot een grappig iemand, maar datzelfde lollige gedrag kan op de duur problematisch worden. Iemand die altijd de clown uithangt en zelden ergens serieus op ingaat, kan je behoorlijk gaan irriteren. Het kan onvolwassen overkomen, maar je kunt ook het gevoel krijgen dat hij of zij je voor schut zet.
  2. Van sterk tot dominant. In het begin voel je je aangetrokken tot iemand die sterk, overtuigend en vol zelfvertrouwen overkomt. Later ga je datzelfde gedrag zien als manipulerend, dominant en autoritair. De power-girl blijkt een stoomwals te zijn, de stoere ridder een dictator.
  3. Van spontaan tot onvoorspelbaar. Je nieuwe vlam is lekker spontaan, een tikkeltje impulsief misschien. 'Never a dull moment', maar op den duur vind je het vreselijk dat het gedrag van de ander compleet onvoorspelbaar is en je dus nergens van op aan kan.
Toch maar een tweede date plannen met een saaier type?   Marilyn Manson voor de liefhebbers

Bron(nen):   Psychology Today      

16 Reacties Doe mee met de discussie →