Doe eerst de liefdestest voor je trouwt

Liefde, relaties, geluk
zondag, 01 december 2013 om 7:44
welingelichtekringen header 1
Er is een test die lijkt te kunnen voorspellen of je huwelijk wel of niet slaagt. Deze test meet of je onbewust positief of negatief denkt over je partner.
135 pasgetrouwde stellen deden de test. Ze kregen een derde van een seconde een foto van hun partner te zien. Hersenen nemen een foto dan alleen onbewust waar. Daarna moesten ze zo snel mogelijk zeggen of woorden als ‘geweldig’ en ‘verschrikkelijk’ positieve of negatieve woorden waren. De snelheid waarmee ze die antwoorden gaven zou een indicatie zijn van de ware gevoelens voor hun partner.
De theorie is dat een persoon na het onbewust waarnemen van een foto van de partner positief of negatief gestemd is. Als iemand positief gestemd is zal hij het woord ‘geweldig’ sneller identificeren als positief en het woord ‘verschrikkelijk’ minder snel als negatief. Bewust waren de stellen allemaal blij met hun relatie, maar onbewust waren sommigen niet zo positief.
De onderzoekers interviewden na de test de koppels vier jaar lang elke zes maanden. Gemiddeld waren degenen met een negatieve onbewuste reactie vaker ongelukkig met hun huwelijk. Sommigen waren zelfs al gescheiden.
‘Luister dus goed naar dat stemmetje in je achterhoofd’, zo zeggen de onderzoekers.
Bron(nen): BBC