Stel jezelf deze 15 vragen voordat je gaat trouwen

Liefde, relaties, geluk
door Gilles Dijkmanzondag, 09 augustus 2015 om 17:24
welingelichtekringen header 1
De juiste partner vinden is een hele uitdaging en hoe weet je nou dat je met de juiste gaat trouwen? Hieronder volgt een lijstje met vijftien vragen die jij of je partner aan elkaar zouden moeten stellen, voordat je samen in het huwelijksbootje stapt.
 1. Willen we kinderen? Zo ja, wie neemt dan de rol op zich van voornaamste verzorger?
 2. Hebben we voldoende inzicht in elkaars financiële doelen, obstakels en beperkingen? En delen we hetzelfde standpunt met betrekking tot geld uitgeven en sparen?
 3. Hoe en door wie zal het huishouden onderhouden worden? Wie neemt de belangrijkste verantwoordelijkheden op zich en wie doet de klusjes in huis?
 4. Zijn we volledig op de hoogte van elkaars gezondheidsachtergrond en geschiedenis? (zowel mentaal als lichamelijk).
 5. Voldoet mijn partner aan mijn verwachtingen op het gebied van genegenheid?
 6. Kunnen we open communiceren en discussiëren over onze seksuele voorkeuren, behoeften en beperkingen?
 7. Willen we een televisie op de slaapkamer?
 8. Luisteren we naar elkaars wensen en verzoeken en hebben we respect voor elkaars mening? En besteden we voldoende aandacht aan elkaar?
 9. Zijn we op de hoogte van elkaars spirituele overtuigingen? En aan welke spirituele overtuigingen willen we onze kinderen blootstellen?
 10. Waarderen we elkaars vrienden?
 11. Waarderen we elkaars ouders? En moeten we ons zorgen maken over het feit dat onze ouders zich bemoeien met onze relatie en/of het opvoeden van onze familie?
 12. Welke familiegewoonten vind je vervelend? Zijn er dingen waar je het niet mee eens bent?
 13. Zijn er specifieke dingen in onze dagelijkse routine die we niet mogen opgeven als we getrouwd zijn?
 14. Op het moment dat één van ons een lucratieve carrièrekans krijgt aangeboden ver van familie en vrienden, grijpen we die kans dan?
 15. Hebben we beide het gevoel dat we elke uitdaging die we tegen komen tijdens het huwelijk kunnen overwinnen? En hebben we er vertrouwen in dat onze partner zich voldoende zal inzetten?
Bron(nen): Viralands