Wat je moet doen om gelukkige kinderen te krijgen. En wat je moet laten

Liefde, relaties, geluk
zaterdag, 03 juni 2023 om 5:02
120325401 m
Wil je dat je kinderen nu gelukkiger zijn? En wil je dat je kinderen ook gelukkiger zijn en meer tevreden voor de rest van hun leven?
Uit een onderzoek van University College London blijkt dat mensen die hun ouders als weinig controlerend en zorgzaam zagen toen ze opgroeiden, waarschijnlijk gelukkiger en tevredener zijn als volwassenen.
Aan de andere kant vertoonden de mensen van wie de ouders meer psychologische controle uitoefenden terwijl ze opgroeiden, significant minder mentaal welzijn de rest van hun leven.
Volgens Mai Stafford, de hoofdauteur van de studie:
"We ontdekten dat mensen van wie de ouders warm en empathisch waren een hogere tevredenheid over het leven en een beter mentaal welzijn hadden gedurende de vroege, midden en late volwassenheid. Een psychologische controlerende opvoeding leidt tot lagere tevredenheid met het leven en minder mentaal welzijn."
Psychologische controle verschilt van gedragscontrole. Gedragscontrole omvat zaken als het instellen van een avondklok, het toewijzen van klusjes en het verwachten dat huiswerk wordt voltooid.
Psychologische controle houdt in dat kinderen hun eigen beslissingen niet mogen nemen, dat er geen privacy is ​​en gevoelens van afhankelijkheid worden gestimuleerd.
Bron(nen): Inc