De Telegraaf plaatst foto mishandeling grensrechter op voorpagina

Confronterend: De Telegraaf heeft vanmorgen over de volle breedte van de voorpagina een foto gepubliceerd waarop de mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen te zien is. Boven de foto staat de kop ‘Waanzin!’. Te zien is dat Nieuwenhuizen (zonder schoen) op de grond ligt, terwijl om hem heen spelers en medewerkers van voetbalclubs Nieuw Sloten en Buitenboys staan. De Telegraaf schreef gisteren dat in het politieonderzoek naar de dodelijke mishandeling van de grensrechter de foto’s die door de zus van de jubilerende Buitenboys-keeper Nando waren gemaakt een grote rol spelen. Daarop zouden de mishandeling en de daders zijn vastgelegd.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. gerrit52

  misschien dat er nu weer wordt geroepen dat het misselijk,niet respectvol etc is, om de foto zo op de voorpagina te plaatsen. maar, het geeft wel een heel duidelijk, misselijkmakend, beeld van wat er gebeurde.
  dit dringt meer door dan de gewone berichtgeving.

  • Erwin Kwakkel

   Of het misselijk en niet respectvol is hangt natuurlijk af of de publicatie is overlegd met de nabestaanden. Ik kan me voorstellen dat het voor hen extra pijnlijk is nu ze overal geconfronteerd worden met deze voorpagina. Ik vind het in ieder geval niet nodig, iedereen zal er wel beeld bij hebben wat mishandeling is.

   (in antwoord op gerrit52)
 2. Do

  Telegraaf zet de foto op de voorpagina; Welingelichte Kringen zet de foto op de site. What’s the difference?

Reacties niet toegestaan