Charlie Hebdo aangeklaagd vanwege Mohammed-cartoons

Twee Franse moslimgroeperingen hebben het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo aangeklaagd voor het aanzetten van rassenhaat en laster. In september, midden in de crisis rond de in Amerika geproduceerde anti-islamfilm Innocence of moslims, gooide Charlie Hebdo olie op het vuur door cartoons van de profeet Mohammed te publiceren. De Democratische Algerijnse Vereniging voor Vrede en Vooruitgang (RDAP) en de Organisatie Verenigde Arabische Republiek eisen € 580.000 schadevergoeding, meldt Le Parisien. In hun ogen waren de spotprenten 'schadelijk voor de eer en goede naam van de profeet Mohammed en de moslimgemeenschap’. Twee andere groepen hebben al eerder klachten ingediend tegen Charlie Hebdo over dezelfde serie cartoons. De advocaat van het weekblad noemt de eis exorbitant. ‘Ze proberen ons bang te maken om te voorkomen dat we deze Franse humoristische traditie ten aanzien van religies voortzetten.’

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Har Davids

  “Algerijnse Vereniging voor Vrede en Vooruitgang” klinkt wat tegenstrijdig als deze op meent te moeten komen voor een inmiddels overleden profeet wiens eer en goede naam geschaad zouden zijn. Gewoon diep ademhalen, de schouders ophalen en doorgaan.

 2. Genuine_Defector

  Vermoeiend, die religieuze idioten…

 3. bierneus

  Ik denk dat van de eer en goede naam van de reeds 1400 jaar dode Mohamed al weinig is over gebleven door de acties van die moslim-idioten. Daar kan geen tekening nog wat aan doen.
  Ander punt: waarom stellen al die gekken die moordende baardmannen verdedigen kritiek op deze achterlijke reguliere altijd gelijk aan racisme. Is moslim zijn een ras? Is dat niet heel kwetsend voor al die blanke, zwarte of gele moslims?
  Er is genoeg echt racisme in de wereld om je druk over te maken, kritiek op islam is GEEN racisme.

 4. sheukel

  Gefeliciteerd al die Moslim-lovers en ¨begriphebbers¨ van die zielige moslim-slachtoffertjes die niet tegen satire kunnen, omdat in hun religie nou eenmaal niet past. En dan krijg je dus dit
  Aanslag woensdag 7 jan 2015 op het hoofdkantoor van Charlie H´Ebdo.
  En maar weer begrip hebben, en ¨eigen schuld, dikke bult roepen¨.
  Ga vooral zo door, dan blijft er van de vrijheid van medningsuiting NIETS meer over.

Reacties niet toegestaan