Is verhuizing van Rotterdamsche Courant naar Amsterdam te duur? (video)

Media
zaterdag, 08 december 2012 om 18:50
screen shot 2012 12 08 at 64916 pm
Eindelijk is het zover. NRC-Handelsblad verhuist van Rotterdam naar Amsterdam. Dat leidt tot heftige reacties. 'Schande dat de Nieuwe Courant verhuist naar Amsterdam', roept de ene helft. 'Onzin', roept de andere helft van reagerende lezers. 'Waar kwam het Handelsblad oorspronkelijk ook al weer vandaan?" Inderdaad: Hartje. Kwestie van smaak: Is de krant zijn Rotterdamse identiteit ontrouw? Of is NRC-Handelsblad juist terug op het honk? Oh, en is het allemaal te luxe? Onnodig duur? Worden abonnementen nog duurder? Oordeel zelf: Onderstaand de reacties van lezers en een filmpje over de verbouwing: Lezers reageren op :
  • Met de krant nu op meer dan € 400 per jaar gaat het budget hier goed op aan zaken die zich helemaal nooit zullen terugverdienen. Zelfs banken en advocaten trekken naar goedkopere locatie buiten de stad. Lachen wij even mee? (Abonnement is trouwens niet ruim 400 maar E.370)
  • Als ik een abonnement had, zou ik het opzeggen. ROTTERDAMSCHE krant, ja doei!
  • Waar zat Het Algemeen Handelsblad ook alweer? Juist ja. Amsterdam. Iets met respect voor historie. Doei!
  • Vreselijk, Amsterdam! Nee, eindelijk weg uit dat verschrikkelijke Rotterdam!
    Dit soort dorpsnijd verwacht je niet van de intellectuele wereldburger die NRC Handelsblad leest.
  • Sorry, ik vind het enorm spijtig dat de NRC naar Amsterdam gaat. Het is de naam niet waardig als je het mij vraagt. Daarnaast zitten er zoveel krant/cult intellectuele bladen in Adam. Rotterdam heeft meer toekomst als je het mij vraagt.
  • Wat een onzin al dat gezeur over historie en traditie. Amsterdam blijft de leukste stad van NL, de plaats waar het gebeurt en met de leukste cafés. Welkom.
  • Ik snap best dat Rotterdammers het niet leuk vinden dat de NRC uit hun stad vertrekt. Maar om dáár nu een krant voor op te zeggen... Kom op lui. Lazen jullie de NRC nou echt alleen vanwege die R?
  • Het is nog niet zo lang geleden dat de NRC de kantoren in Amsterdam sloot, en in de binnenstad van Rotterdam, om in een modern gebouw langs de A20 te gaan zitten. Waar gaan ze over tien jaar naar toe? Naar Groningen? Of naar Brussel?