Ingewijden: “Frits Wester drinkt al jaren te veel onder werktijd”

Frits Wester probeerde zondagavond bij RTL Nieuws de strafzaak van Geert Wilders te bespreken. Het leek alsof hij met dubbele tong praatte, hij was warrig en viel in herhaling. Dronken was het oordeel van menig tv-kijker. Moe aldus Wester zelf.

De beelden verschenen bewust niet online. Adjunct-hoofdredacteur Marc Schreuder van RTL Nieuws reageerde in het AD: "Wij waren niet blij met deze uitzending.’’ En: "Ik maak me zorgen. Want dit was niet goed. En de vorige keer ook niet’’, verwijst hij naar de uitzending na het overlijden van oud-premier Wim Kok eind vorig jaar. "Ik wil weten wat er aan de hand is.’’

Ingewijden van wie de namen bij het Algemeen Dagblad bekend zijn weten dat wel: het is in politiek Den Haag en op de RTL-redactie een goed bewaard geheim dat de verslaggever een alcoholprobleem heeft. Zij beweren vol overtuiging dat Wester zich al jaren tijdens werktijd schuldig maakt aan overmatig alcoholgebruik, schrijft de krant.

Frits Wester noemt het allemaal 'gelul' en heeft telkens een andere reden voor zijn wankele optredens. De ene keer is het hongerklop, dan weer een jetlag of vermoeidheid.