Nieuwe trend op Instagram: met je bilnaad in de zon

Er is een groeiende groep influencers, Hollywoodsterren en andere goedgelovigen, die denken dat het gezond voor je is om je bilnaad bloot te stellen aan de zon. Het is nogal smerig, maar via dat gat zou er vitamine D in je stromen en de zonnestralen zouden je energie geven. Het is alsof mensen nooit biologie hebben gehad.

Het wordt perineum sunning genoemd of vrij vertaald, bilnaad zonnen. “Wanneer je bilnaad 30 seconden in de zon komt, dan krijg je meer energie dan wanneer je een volledige dag met je kleren aan in de zon paradeert”, zegt influencer Ra of Earth in een video, die in korte tijd meer dan 37.000 likes kreeg.

Hij is dus duidelijk niet de enige. Op Instagram zijn er talloze foto's te vinden van zonnende billen. “30 seconden van direct zonlicht aan je anale opening bezorgt je hetzelfde gevoel als een volledige dag rondlopen in de zon”, schrijft ook influencer Troy Casey. 

Natuurlijk hebben ze in Hollywood de voordelen van een paar zonnestralen in je billen al eerder ontdekt. Big Little Lies-actrice Shailene Woodley zei al in 2014 tegen Into The Gloss: “Ik vind het leuk om mijn vagina soms wat vitamine D te gunnen. Ik had een artikel gelezen over infecties en andere genitale problemen. Er stond in het stuk dat er niets beter is dan een beetje vitamine D. Voel je je leeg? Ga dan een uurtje in de zon zitten en achteraf voel je hoeveel energie je hierdoor krijgt. Of als je op een plaats woont met strenge winters, dan kan het voordelig zijn om je benen te spreiden voor wat zonneschijn.” 

Want via je billen gaat die vitamine D natuurlijk veel sneller naar binnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Troy Casey (@certifiedhealthnut) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Feliz (@brandonrmurphy7) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mamarula - Pili Cabrera (@soymamarula) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door I am Ɍ Δ:Human Teacher/Student (@ra_of_earth) op