‘Charles en William razend’: de Engelse kranten over Megxit

Het besluit van Prins Harry en Meghan om afstand te nemen van de koninklijke familie beheerst Engeland en de Engelse kranten. Vooral het feit dat de koningin geen inspraak had in het besluit geeft veel opwinding.

The Sun heeft de Twitter-hashtag van de dag met "Megxit", en zegt dat de koningin van streek is, maar Charles en William "gloeiend van woede". 

De voorpagina van de Daily Mail spreekt op de voorpagina van de 'Queen's furie' 

The Mirror zegt eenvoudig: "Ze hebben het de koningin niet eens verteld." Een Bron: "Ze tonen volledige minachting voor de monarchie"

De Telegraph zegt: "Harry en Meghan zijn gestopt bij the Firm". De Matt-cartoon toont een man bij Pizza Express in Woking met een bord: "We nemen ex-hertogen en hertoginnen in dienst."


The Times noemt het een breuk in de koninklijke familie: "Harry en Meghan zijn gestopt temidden van de grote moeilijkheden van de koninklijke familie." Er wordt gezegd dat de koningin zeer teleurgesteld is.

De Express: "Queen's ontzetting als Harry en Meghan afstand nemen van het koninklijke leven." Het meldt dat hovelingen ook teleurgesteld zijn en vindt ruimte voor een kleine foto van de koningin die er ongelukkig uitziet.

En een eervolle vermelding voor de New York Post, met met een opvallende visie op hoe het 'gewone' leven voor het paar zou kunnen zijn