Waarom ik ben gestopt met Facebook

Een Facebook-verlater op News.com: 'Uit statistieken blijkt dat steeds meer mensen een tijdje stoppen met Facebook. Of definitief. Ik ben een van die mensen. Een paar weken voor Kerstmis besloot ik Facebook de bons te geven. Dat was geen eenvoudige beslissing: ik hou van Facebook. Ik was zo iemand die iedere dag iets plaatste, ik hield ervan de stukjes van anderen te lezen, grappen te maken, door foto's te bladeren. Of algemener gezegd: ik had dankzij Facebook contact met mensen verspreid over een grote afstand en uit alle delen van mijn levensloop. Er is al heel veel geschreven over het feit dat Facebook vrienden geen echte vrienden zijn. Maar daar staat ook iets tegenover: met Facebook kom je in contact met vrienden die je anders nooit zou spreken. Dus dat was niet mijn bezwaar tegen Facebook. Mijn hoofdprobleem was mijn verslaving. Ik kan de hele dag bij de site, ook op mijn werk. Dus dat deed ik ook. En ik reageerde trouw op die mensen die voortdurend iets op Facebook plaatsen omdat ze sneu zijn. Maar vaak ging ik me er niet beter door voelen, maar slechter. Was ik jaloers, of teleurgesteld dat niemand reageerde. En het nam steeds meer van mijn aandacht in beslag. Nu, een paar weken later, weet ik dat stoppen met Facebook net zo moeilijk is als stoppen met iedere verslaving: de eerste dagen zijn reuze moeilijk, daarna valt het erg mee. Dat stoppen is mij prima bevallen. Ik e-mail weer vaker met vrienden en bel af en toe zelfs weer iemand op. Voor ik stopte, zou ik alleen een Facebook boodschap gestuurd hebben. Of al tevreden zijn geweest bij het zien van de vakantieplaatjes van die persoon. Met andere woorden: ik raad de echt verslaafden van harte aan het eens te proberen. Stop eens een week. En kijk dan eens of je je beter of slechter voelt.'

Bron(nen):   News.com Australie      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Rob Staal

  Het was een hele opluchting om niet meer die drang van Facebook te voelen…

 2. janneke123

  Ik heb ooit een Facebook account aangemaakt en ben aan de slag gegaan.
  Hetzelfde gold voor Twitter.
  Al snel had ik het gevoel dat ik een soort exhibitionist moest worden om mee te tellen.
  Ik heb na hele korte tijd beide accounts opgeheven (voor zover dat mogelijk is) en ben gestopt met die onzin.
  Zo nu en dan zie ik bij iemand een facebook pagina en ik erger me steeds aan die rommelige en onprofessionele uitstraling.

  Als je je hele hebben en houden op straat wilt gooien dan moet je dat als gebruiker zeker doen, maar niet zeuren als er wat met je privacy gebeurt wan je hebt het voor een heel groot deel aan jezelf te danken.

  • DutchBag

   tl;dr

   (in antwoord op janneke123)
  • grasspriet

   Precies dat hele exhibitionistische gedoe en je privacy opgeven waren voor mij reden er überhaupt nooit aan te beginnen.
   Ik snap trouwens bij god niet waarom de hele wereld deelgenoot zou moeten worden wat ik eet of in welke winkel ik wat gekocht heb.

   Las pas een leuke zin hierover: ‘Vroeger moesten we 30 mensen bellen om te vertellen wat we hadden gegeten’. 😀 Ik bedoel maar.

   (in antwoord op janneke123)
  • Ferry Fer

   En nu ben je verslaafd aan reageren op Wel.nl?

   (in antwoord op janneke123)
 3. Paul Gortemulder

  Als ik tijd heb voor facebook, kijk ik erop, anders niet.

 4. RhodBerth

  Facebook is een middel. Als je dat goed inzet is er niks aan de hand.
  Al die mensen die klagen over facebook en met oh zoveel moeite er weer mee gestopt zijn (en dan trots zijn) hebben facebook altijd gewoon verkeerd gebruikt.

  Ik heb alleen echte vrienden en familie in m’n facebook account. Mensen die ik ‘in het echt’ zeer regelmatig tegenkom.

  Dan is facebook een hele leuke manier om je bestaande relaties hechter te maken.

  Het probleem is niet facebook, het probleem is dat mensen zoveel (nep) vrienden willen hebben op facebook.

 5. disqus_njCei7bdsC

  Wat een sneu verhaal. Alsof iemand verteld dat ie zijn halsslagader heeft opengesneden en het gebruikte aardappelschilmesje daar de schuld van geeft.

Reacties niet toegestaan