Love poep!

De Maag Lever Darm Stichting richt zich met de beweging ‘love poep’ op het belang van goed poepen. Poep zegt namelijk veel over je gezondheid en daarom is het belangrijk om regelmatig even achterom te kijken. Poep is bijna niemands favoriete gespreksonderwerp. Het is echter ontzettend belangrijk dat er over gepraat wordt, waardoor klachten sneller worden herkend en mensen eerder naar de huisarts gaan. Met ‘love poep’ wil de Maag Lever Darm stichting aandacht vragen voor het belang van goed poepen en zorgen dat goed poepen gevierd gaat worden. Je staat er niet echt bij stil, maar goed poepen is eigenlijk net zo belangrijk als eten en drinken. Als je goed poept en een gezonde drol hebt, dan zegt dit iets over je eigen gezondheid. Bovendien kun je met goed poepen ook klachten zoals buikpijn en verstopping voorkomen. Een gezonde drol is meestal bruin van kleur, soepel en kost geen moeite om uit te poepen. Er zijn een aantal dingen waar je zelf op kunt letten om goed te poepen. De belangrijkste hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Zoals vaker wordt ook hier zaken omgedraaid.

  Het begin is gezond eten, drinken, leven. Als gevolg daarvan kun je goed poepen en krijg je ook geen buikpijn of verstopping.

  Goed poepen is dus het gevolg, niet een oorzaak of oplossing.

  • Jannie Ooms

   U bent wel heel erg optimistisch. Gezond eten, drinken en leven vrijwaart een mens echt niet van darmkanker. Dat weet ik uit eigen ervaring. Ik sloeg acht op de signalen (lichte buikpijn, onregelmatige ontlasting, soms dik, dan weer dun, verschillend van kleur) en was er redelijk op tijd bij. Geheel genezen.

   Mijn advies: sla acht op veranderingen in je poepgedrag en kijk regelmatig even achterom voor je doorspoelt. Bij twijfel niet wachten, maar direct naar de huisarts.
   Darmkanker staat heel hoog in de statistieken van doodsoorzaken!

   (in antwoord op grasspriet)
   • grasspriet

    Ik heb niets geschreven over darmkanker of wat ook, slechts geconstateerd dat het bericht oorzaak en gevolg omkeert.

    Trouwens geloof ik wel degelijke dat je enkel ziek kunt worden als er iets in je lichaam niet zo kan functioneren als zou moeten en meestal is dat een gebrek aan mineralen. Dat op zich is weer niet raar omdat onze voeding niet meer alle mineralen bevat die het zou moeten.

    Vorige week vond ik nog een stuk op het net waarin stond vermeld dat er in 1936 al een rapport van de Amerikaanse senaat was dat stelde dat 99% van de bevolking een gebrek had aan een hele reeks mineralen.
    En op het Earth Summit in Rio in 1992, een rapport was gepubliceerd waarin naar voren kwam dat wereldwijd de landbouwgronden 75%(!!!!) minder mineralen bevatten dan gezonde grond zou moeten bevatten om voeding op te verbouwen.

    Maar goed te lezen dat je bent genezen 🙂

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • Peter Smokers

     Het klopt dat voedsel zwaar gedegenereerd is. Dat komt ook door onze bewerkingsmethoden.
     De landbouw heeft zwaar te lijden van onnatuurlijke bestrijdingsmiddelen en het gevolg is dat de ‘natuur’ harder terug slaat en oogsten mislukken.
     Dit zal sowieso miljoenen levens gaan kosten. Jaar in, jaar uit.
     Het is gewoon triest hoe we met de bodem omgaan.
     Neem daarbij dat schaliegas dat nu de oplossing is om mega winsten te maken, want daar gaat het om.
     En de mens wordt zwakker. Het is gewoon een feit.
     Kijk naar (top-) sporters. Ze kunnen niet meer zonder doping presteren.

     (in antwoord op grasspriet)
     • Pietje_Precies

      Wat heeft vreten nou met schaliegas te maken??? Het zit zeker in je hoofd, want wat je schrijft raakt kant nog wal….

      (in antwoord op Peter Smokers)

Reacties niet toegestaan