GeenStijl en PowNews zijn “fantastisch smakeloos”

Op journalistenblog De Nieuwe Reporter een mooi interview met Matt Steinglass, correspondent voor The Financial Times en The Economist. Hij is enthousiast over de brutaliteit van Nederlandse interviewers. Die durven meer dan elders en dat vindt hij prima. Met als beste voorbeelden Geen Stijl en de opvolger daarvan Pownews. "De Nederlandse manier van interviewen is veel agressiever dan in de Verenigde Staten. Nederlandse journalisten onderbreken zonder schaamte politici en eisen antwoorden, follow-ups… over het algemeen is dat heel goed. Er wordt gespeeld op en met emoties." Uitblinkers in dit genre zijn onweerlegbaar GeenStijl en diens nakomeling, PowNed, vindt Steinglass. "Het grappige aan de Nederlandse media is dat ze zich vaak bevinden op het snijvlak van briljante civiele journalistiek en kitsche trash. GeenStijl en PowNews zijn fantastisch smakeloos. Het is een verschrikking voor de maatschappij, maar wel heel goed gedaan." Voor wie de Nederlandse media wil zien door Engelse ogen: hier het hele interview.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Ook belangrijk: Op Geenstijl noemen ze daders van laffe en weerzinwekkende mishandelingen en andere misdrijven gewoon bij naam, zoals het hoort, zodat deze criminelen voor altijd in het digitale geheugen van internet zullen staan.

 2. Hans Naphausen

  Als je wilt dat iemand zijn verhaal vertelt, onderbreek hem of haar dan ook niet, of stel de vraag gewoon niet. Mensen niet uit laten praten is gewoon onbeschoft en dat heeft niks met enthousiasme voor brutaliteit of klasse te maken.

  • Pietje_Precies

   luister maar eens goed naar het antwoord dan, politici willen vaak helemaal de vraag niet beantwoorden. Daarom is onderbreken wel ok. Het getuigt ook niet van je vragensteller op niveau in te schatten door te denken dat ie het niet door heeft. Prima, onderbreken want je hebt maar even en antwoord op de echte vraag krijgen.

   (in antwoord op Hans Naphausen)
 3. Jannie Ooms

  Smakeloze zuigende hufterjournalistiek, dat vind ik het. Tenenkrommend onbeschoft. Ik begrijp niet goed waarom politici of publiek op straat zich door die lui laten schofferen. Wat dat betreft (maar dan ook alleen daarom) heb ik respect voor Jorritsma, die gewoonweg weigert met die vlegels te praten.

Reacties niet toegestaan