‘Het gaat helemaal mis met SBS’

Het geduld van adverteerders met SBS begint op te raken en ook de banken maken zich grote zorgen, zeggen experts tegen het Algemeen Dagblad. De zender brengt almaar nieuwe programma's op de buis, maar geen daarvan voldoet tot nu toe aan de verwachtingen. Volgens woordvoerders uit de advertentiewereld beginnen adverteerders er genoeg van te krijgen en moet de zender snel met een paar successen komen om het vertrouwen van de adverteerders niet verder te verspelen. Daarnaast zouden ook de banken onrustig worden: SBS is door Sanoma en Talpa gekocht met geleend geld

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Sander Van Oranje

  Weg met die pulp!

 2. Ron Kersten

  SBS6 en ook alle RTL zenders mogen van mij verdwijnen en plaatsmaken voor 1 kanaal met goede programma’s zonder reclame 🙂

 3. Prikker

  Die kunnen we heel erg goed missen.
  Bovendien wordt het gemiddelde kwaliteitsniveau van de Nederlandse zenders gelijk hoger wanneer SBS verdwijnt !

 4. Gerardus Molema

  Sterren op het ijs, sterren op de schans…sterren hier sterren daar. Iets nieuws verzinnen valt niet mee en teren op eerdere successen heeft op de lange duur altijd fnuikend gewerkt. Men is zelfs zo diep gezonken om de showbizzquiz uit de jaren 80 weer van stal te halen met de uitgerangeerde familie Brandsteder. De man stond er vorige week bij alsof ie uit de kroeg kwam. Dat was 30 jaar geleden wel anders. The next poptalent? Wie ben ik?….was dat ook allemaal al niet eerder vertoont?

  • janneke123

   Nou Gerardus Molema, iets nieuws verzinnen is niet het probleem.
   Bij SBS krijgen ze wekelijks zoveel formats binnen van creatieve mensen uit het hele land dat ze er 100 zenders mee kunnen vullen. Zolang John de Mol een van de eigenaren is komen er echt geen ideeën op tv die van de gewone sterveling zijn al zijn ze tig malen beter dan alle ellende die er nu te zien is.

   Nog even volhouden, dan lost het SBS probleem op zoals Sport7 en Talpa ook ten onder gingen.

   (in antwoord op Gerardus Molema)
   • Gerardus Molema

    Tevens denk ik dat SBS 6 er goed aan doet een infotainment zender te worden. Real life programma’s, true crime, speelfilms gebasseerd op ware gebeurtenissen, achtergronden belichten van grote thema’s of persoonlijkheden uit het verleden of heden. De bovenstaande pulp zou men, voor zover je die überhaupt wilt maken, op RTL4 moeten uitzenden. Maar misschien is het idd een probleem dat zich vanzelf oplost.

    (in antwoord op janneke123)
 5. Apekool

  Maar vooral “… banken onrustig … SBS is …gekocht met geleend geld”.
  U weet wel: de belangrijke systeembanken die noodzakelijk zijn om hun maatschappelijke nutsfunctie te vervullen.

  Onmiddellijk het “systeem” deel verplicht afsplitsen en de rest laten afzinken in hun eigen domme beslissingen. Daarna is er nooit meer bankensteun nodig en het levert ook gezondere investeringsbanken omdat ze dan wel risicobesef zullen vertonen.

  Tegelijk ook het idiote belastingstelsel voor grote commerciële ondernemingen aanscherpen zodat je nooit fiscale voordelen krijgt van schuld-overladen overnames.

  Sjees, werd ik nog bijna boos op de zaterdagmiddag 😉

 6. jan bosscher

  Weer zo’n slimme investering van de telegraaf.

Reacties niet toegestaan