Zo zal de toekomst er volgens Microsoft uitzien

In onderstaande video legt Microsoft uit hoe zij de toekomst zien. Volgens hen zullen alle apparaten met elkaar verbonden zijn en constant in verbinding staan met het internet. Daarnaast worden toetsenbord en muis overbodig gemaakt aangezien alles met onze spraak zal worden bestuurd.    

Bron(nen):   The Verge  Via Want    

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ron Kersten

  Interessante gedachtengang. Hopenlijk realiseert men zich wel dat volledige spraakbesturing in de praktijk nog lastig is.
  Iemand die slechthorend/doof is en niet kan praten/horen raakt dan wederom in een isolement, met hand/muis/toetsenbord is die beperking er niet en sluit je deze groep niet uit.

  Ook leven we tegenwoordig in lawaaierige omgevingen met veel pratende mensen bij elkaar waardoor gesproken instructies lastig te onderscheiden zijn of soms ongewenste instructies op basis van spraak van anderen worden uitgevoerd.

  Zie je het al voor je dat ik in de kantoortuin met 600 anderen spraakinstructies geef?
  Het is nu al een kakafonie van herrie door al die telefonerende collega’s, met spraakbesturing erbij wordt het onmogelijk en ga ik gillend de tent uit.

  Ik zie die spraakbesturing nog niet zo zitten, de rest geloof ik wel in.

  • John

   Een bla-di-bla-di-bla wereld die nu al irritant is. De positie van een spraakgestoorde kwam mij ook al meteen in gedachten. Gelukkig is er nog een kans dat het allemaal heel anders wordt. De maakbare wereld blijkt steeds weer een illusie.
   Een mega-super-hoeveelheid van mogelijkheden betekent ook dat de techniek zichzelf doodt doordat het verstikt zal raken in reclame uitingen, beínvloedingspogingen, ook dat is nu al irritatie nr. 1. Facebook is al bezig met eigen zelfmoord.
   Verder zullen we klinieken nodig hebben voor de behandeling van volkomen burnouts door keuzestress. Hoe meer ik erover nadenk hoe meer weerstand ik tegen deze e concerns met ambitie naar wereldheerschappij voel.
   Ik steek de vlag uit voor wie weerstand blijft bieden tegen makkelijke “copy-paste” creativiteit en blijft hakken in steen of ander materiaal, penselen ter hand neemt of diepe gedachten ontwikkelt die wanneer de elektronica doorbrandt nog steeds blijven doorgaan.

   (in antwoord op Ron Kersten)
 2. Loobs

  Wat ik mis in dit filmpje zijn ramen. Om door naar buiten te kijken.

  • catchit64

   Nou zijn die Amerikaanse futuristische filmpjes altijd zo koud als een vis want zo is de samenleving daar. Ik was in New York in een appartementen complex waar niet eens een fatsoenlijke keuken in zat omdat ze allemaal buitenshuis eten was het excuus.
   Ze hebben daar nog niet begrepen dat eten ook een sociaal ding is.

   (in antwoord op Loobs)

Reacties niet toegestaan