Hilversum bedenkt briljante naam voor Nederland 1: NPO 1

De tv- en radiozenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) krijgen een andere naam. Nederland 1 wordt NPO 1 en Radio 1 wordt NPO Radio 1. De naamsverandering is volgens de NPO bedoeld om het merk van de publieke omroep te versterken. Volgens voorzitter raad van bestuur Henk Hagoort is de naamsverandering een ‘principebesluit’. Op Radio 1 zei hij dat kijkers en luisteraars wel even zullen moeten wennen aan de nieuwe namen.

De NPO betaalde vorig jaar al 100.000 euro voor de domeinnaam npo.nl. Deze domeinnaam was in handen van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. Het ontwerpen van de nieuwe logo’s gaat volgens Hagoort 93.000 euro kosten.

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ron Kersten

  Onzinnig en pure geldverspilling !
  Wie zit hier in godsnaam nou op te wachten?
  Bedoeld om de naam te versterken? Laat me niet lachen, de naam Nederland 1 is ingeburgerd en sterker kan dat niet worden. Wedden dat over 10 jaar (als die tent dan nog bestaat door dit soort wanbeleid) iedereen nog steeds “Nederland 1” zegt?

 2. kletsmajoor

  Er kan dus nog meer bezuinigd worden op de publieke omroep aangezien ze nog steeds geld hebben voor dit soort onzinnige acties.

  Overigens die Hagoort lijkt te denken dat mensen de URL van een website gaan intikken, dankzij de zoekfuncties die iedere browser aan de addressbar heeft gekoppeld hoeft dat al 10 jaar niet meer. En wat tik je dan wel in? “Nederland 1” natuurlijk!

  • John

   Het is natuurlijk imbeciel om een al jaren terug geclaimde domeinnaam voor een ton over te kopen. Het had tot voor een paar jaar geheel gratis gekund. Nu volkomen zinloos inderdaad. Tenzij je echt serieuze plannen hebt om “NOS” en “Nederland 1” geheel om zeep te helpen, dan ziet het er raar uit als je bij met de officiële ondernemings/stichtingsnaam bij een postduivenclub terechtkomt. 🙂 Wel slim van die duivenmelkers door hun huid duur te verkopen: “pluk de dag!”

   (in antwoord op kletsmajoor)
 3. willemZ

  De managerswaan van de dag. Ga vooral zo door jongens! Niets beters te doen zeker?

 4. Genuine_Defector

  Het is al gezegd hier, maar man man man, wat een onzin weer.
  Hoe komt zo’n man op zo’n positie terecht?
  Kan die niet stante pede ontslagen worden?

  Ongelooflijk, en maar afvragen waarom we zo moeten bezuinigen.
  Ik hoop dat dit een hele slechte, vervroegde 1-aprilgrap is.

 5. knier

  En het erge is…wat we ook roepen…het zal ze worst zijn…hooguit nog eens 50 vergaderingen en een paar ton research kosten voor het volgende waan idee.
  Ik zou eigenlijk wel willen dat ik ook zo met geld kon smijten….vooral als het van anderen is en onbeperkt beschikbaar is voor de meest idiote ideetjes.

 6. Harrie

  Als ‘Radio’ en ‘Nederland’ jouw merk zijn, wat wil je dan nog meer. Ontzettend dom

 7. AAFJE

  100.000 euro is al uitgegeven en naar verwachting zal het nog eens 153.000 kosten (deze cijfers staan op de site van de Telegraaf). Omdat wij, het volk, niet online het verschil kunnen zien tussen publieke en commerciële zenders. Hoe weet Hagoort dat? Is er iemand in NL die denkt bij het zien van “Nederland 2” op een website dat hij/zij naar een RTL zender aan het kijken is? Geef het geld aan de omroepen zodat ze mooie programma’s kunnen maken. Hoe komen we van dit belachelijke plan af?

 8. H de Beer

  In deze tijd van bezuinigingen moet je wel compleet gestoord zijn om de bekende zenders Nederland 1, 2 en 3 om te willen dopen tot de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie.1, 2 en 3. Ongetwijfeld heeft de bedenker een universitaire opleiding gehad of is hij ontsnapt uit een Psychiatrische kliniek..Wat een onnutte verspilling alleen omdat iemand zich “waar” wil maken.

 9. H de Beer

  We kunnen dus nog tonnen wegbezuinigen bij de NPO. Geef dat maar uit aan de minima heer Rutte.

 10. Ger Schild

  Waarom noemen jullie de netten niet Ned 1, Ned 2 en Ned 3 . Ook 3 letters en phonetisch grappig. Scheelt veel kosten en ergernis.

  Ger Schild
  gschild@planet.nl

Reacties niet toegestaan