Matthijs is blij met de verhuizing van DWDD

Matthijs van Nieuwkerk juicht toe dat er vergevorderde plannen zijn om zijn talkshow te verhuizen van Nederland 3 naar 1, schrijft de Mediacourant. Het is al jaren een wens van Van Nieuwkerk. 'Wij hebben op een gegeven moment verzocht om van Nederland 3 af te gaan, vanwege het voetbal. We zijn het gewoon helemaal zat dat we kortere uitzendingen moeten maken om voor een voorbeschouwing van drie kwartier te wijken. Dat is te veel van het goede,' zei hij vanmorgen op 3FM. Naar de voorbeschouwingen kijken minder mensen dan naar DWDD, maar toch gaat voetbal voor. 'De kijker heeft al lang geleden besloten dat ze toch liever naar ons kijken dan naar die voorbeschouwing. Wij zien de reden er helemaal niet van in, maar het is een onneembaar fort.' 'Toen hebben wij gezegd: "Als het zo moet en de Champions League wordt nu uitgesmeerd over veel meer weken, dan gaan wij liever naar een zender waarin wij ons programma mogen afmaken." Wij willen verlost worden van het feit dat we onze uitzendingen steeds moeten korten.' Op Nederland 1 zou DWDD niet om half acht, maar al om zeven uur beginnen. 'Dan keren we terug waar we ooit begonnen, namelijk tussen zeven en acht. Dat was ook ons eerste seizoen.'  

Bron(nen):   Mediacourant      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Loobs

  Uit elke zin van dit interview spat de misplaatste arrogantie. ‘De Kijker’, wie is dat? Ik in ieder geval niet. Hoewel ook de voorbeschouwingen me gestolen mogen worden, was de alomaanwezigheid van de VARA op de primetime van onze overheidskanalen de reden waarom ik jaren geleden ben opgehouden met Nederlandse tv kijken. 1 of 3, het zou wat. Navelstaarders.

  • Ron Kersten

   Daar sluit ik me bij aan. De enige uitzending die ik kijk is het acht-uur journaal (uit gewoonte) en voor de rest is Nederland 1-tot-teveel alleen maar tenenkrommend slecht of irritant. Dit is overigens nog een potje erger op de commerciele nederlandse zenders, dus ook die kunnen me gestolen worden. Matthijs en al die andere arrogante lulpatrijzen doen hun best maar, mij zullen ze niet als kijker kunnen strikken op welke tijd of zender dan ook.

   (in antwoord op Loobs)
 2. John

  De publieke omroep gaat maar door op de foutief ingeslagen weg om massa-uitzendingen op de bovenste rij te plaatsen in dwaze concurrentie met de commerciële omroep. Verwende kleuters als MvN krijgen in alles hun zin. Voorbeschouwingen van voetbal weg? Oke daarvan komt de overdosis al jaren ons de strot uit. Maar haal dan liever P&W naar een vroeger tijdstip. De P.O. wordt gekort maar weet nog steeds niet waarop ze zich eigenlijk moest concentreren. Kijkcijfergeilheid is een ongeneeslijke ziekte lijkt het.

Reacties niet toegestaan