Verpest Facebook ons leven?

Er wordt volop onderzoek gedaan naar wat de nadelige gevolgen zouden kunnen zijn van met name Facebook. Facebook heeft invloed op hoe wij met elkaar omgaan, hoe we onszelf zien, op onze relaties. Nieuws- en opinieblog SocialTimes stelde een infographic samen met enkele van de nadelige effecten die van Facebook afkomstig zouden zijn.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Zijn de sociale nadelen van het gebruik van telefonie wel eens onderzocht?

 2. grasspriet

  Zelf gebruik ik geen social media, ik zie het niet er niet van in.
  In mijn omgeving hoor ik van meerdere mensen dat het een verslavende werking heeft en ze bijna afkickverschijnselen krijgen als ze er een poosje niet bij kunnen om wat voor reden dan ook.
  Een collega is pas een maand op vakantie geweest en heeft met opzet de mobiele telefoon niet meegenomen en heeft dat ervaren als een enorme rust. Die is nu ook helemaal gestopt met social media en geniet ervan.

 3. Dead Silence

  Sociale media? Lezen op Twitter dat iemand gaat poepen, een foto op Facebook van een nieuwe uitlaat onder z’n scooter. Ik doe nergens aan mee. Geen tijd voor deze onzin. Velen blijkbaar wel. Triest.

  • Vogelbeest

   Voor publieke figuren snap ik dat twitteren wel. Journalisten vinden het fantastisch om zich gratis op iedereen te kunnen abonneren die ze maar willen en zonder enige moeite quotes verzamelen. De meeste publieke personen hebben graag media-aandacht dus het is een win-win voor zowel journalist als politicus/artiest/sporter etc.
   Voor iemand die het niet moet hebben van media-aandacht is het inderdaad redelijk zinloos.

   (in antwoord op Dead Silence)
 4. John

  Je hoeft niet op asociale media te zitten om voortdurend te worden lastiggevallen over elke scheet die zogenaamde bn-ers en “would-be” bn-ers laten. Wie wil daar nou ook nog over worden bijgehouden door Pietje Niks en Marietje Nonsens? Dertigers hebben een burnout dankzij de asociale media hoor ik nu, reden te meer om die zooi de deur uit te houden of te gooien. Wat een zee van “Quality Time” valt je dan zomaar in de schoot.

Reacties niet toegestaan