‘Keurig’ NPO-programma Jouw Stad, Ons Dorp blijkt toneelstukje

In Jouw Stad, Ons Dorp wisselt een stads gezin een paar dagen met een familie die op het platteland woont. Doel is te leren van de verschillen. Maar het programma blijkt deels een toneelstukje.

Het was AD-columniste Angela de Jong die ontdekte dat een echtpaar uit Ermelo niet echt in een Gronings studentenhuis had geslapen en dat de studenten niet in de luxe woning van het stel bivakkeerde, maar op een nabijgelegen camping de nacht doorbrachten. In het tv-programma wordt echter gesuggereerd dat de deelnemers tijdelijk van woning ruilen. Volgens Angela gebeurt dit 'misschien wel in de helft van de afleveringen' niet echt.

En ze heeft gelijk. De NTR reageerde geschokt op de onthullingen en zocht het uit. Wat bleek: in 4 van de 12 uitzendingen sliepen de deelnemers niet in het huis waarvan werd gezegd dat ze er sliepen, maar op een plek in de buurt. "Wij zijn hiervan geschrokken," reageert de omroep. "De NTR hecht aan zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. Die zijn hier in het geding en dat vinden we kwalijk. Als uitzendende omroep zijn wij hiervoor verantwoordelijk, daarom zullen wij intern bespreken hoe het mogelijk is dat dit heeft kunnen gebeuren en hebben wij de producent om opheldering gevraagd. Het spreekt voor zich dat wij er alles aan zullen doen om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt."

Bron(nen):   AD