Powned verliest duizenden leden en Dominique Weesie loopt binnen

PowNed heeft het afgelopen jaar zo’n 3700 leden verloren. Daarmee zakt PowNed onder de 50.000 leden, het aantal dat nodig is om een omroep te mogen starten. Dat blijkt uit het jaarverslag van PowNed dat woensdag op de website in een miniberichtje werd aangekondigd, "omdat wij daar als publieke omroep verplicht toe zijn”. Het jaarverslag zelf is slechts als PDF verkrijgbaar Het ledenverlies kan gevolgen hebben voor het voortbestaan van de zender. Een omroep moet minstens 50.000 leden hebben. Maar niet bekend is wanneer weer gaat worden geteld. De laatste telling was in 2009, toen PowNed - samen met WNL - als nieuwe omroepen werd opgericht. Een ander opvallend detail uit het rapport is dat Dominique Weesie, de presentator, directeur en voorzitter in één, nog meer verdient dan eerst werd aangenomen. Zijn topsalaris steeg van 213.229 euro naar 226.805 euro. Wie concludeert dat Weesie gewoon een zakkenvuller is in een 2.0 uitvoering ziet het fout. “Ik draai drie banen tegelijk en ik werk elke dag van half negen tot twaalf uur ’s avonds. Dat is heftig.”

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  En wat verdienen die verslaggevertjes van PowNed eigenlijk? Zo iemand als Rutger Castricum, om er maar eens een te noemen. Die Rutger -wereldschokkende reportages maakt hij- zal toch zeker ook wel anderhalve ton verdienen?

  • janneke123

   De gemiddelde verslaggever bij die club is jong en onervaren dus dat zal ze de kop niet kosten.
   Het is een publieke omroep dus de vergoedingen zijn openbaar. Ben wel benieuwd wat het professioneel afzeiken maandelijks oplevert.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Beela Teismar

  Ik vraag me altijd af wanneer die Rutger nou eens volwassen wordt.

 3. Exo

  Elke dag van 8:30 tot 00:00 ?
  Alsof 10 minuten per dag (voor Pownews) een volwaardige intensieve dagtaak is ?
  Dus hij beweerd dat ie niet eens tijd heeft om te ontbijten, douchen, aankleden, voor de spiegel staan gekke bekken trekken etc (ja kost ook allemaal tijd) Gebruikt hij amfetamine ofzo ?
  Constant kankeren tegen de Publieke omroep en intussen zich voordragen als omroep en z’n zak vullen.

  Donderstraal toch op zeg!

  • Loobs

   Haha, briljant dit. Ik had je tien duimen omhoog gegeven als ‘t kon.

   (in antwoord op Exo)

Reacties niet toegestaan