WNL haalt uit nijd Eva Jinek van de buis

Eva Jinek is in dienst getreden van de KRO en uit nijd neemt WNL haar de laatste 5 uitzendingen van haar programma af. WNL op Zondag wordt vanaf aanstaande zondag gepresenteerd door een duo. Daarin treedt Janneke Willemse op als vast gezicht, bijgestaan door Charles Groenhuijsen óf Paul Jansen. Groenhuijsen en Jansen zullen om beurten de zondag voor hun rekening nemen. Charles Groenhuijsen was jarenlang Amerika-correspondent voor de NOS en medewerker van deze site. Paul Jansen is politiek commentator bij De Telegraaf Janneke Willemse is financieel journaliste en oud-hoofdredacteur van Belegger.nl. ,,Na het aangekondigde vertrek van Eva naar de KRO heeft WNL gezocht naar een invulling met zeer ervaren journalisten. Voor de omroep is de zondagshow een cruciaal profiel-programma, waarop we de beste mensen willen inzetten", aldus WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes. Eva Jinek presenteerde sinds dit seizoen een talkshow op de vroege zondagochtend. En wat luchthartiger versie van Buitenhof, waarmee ze niettemin regelmatig nieuws wist te maken Het nieuwe programma WNL Op Zondag is een rechts georiënteerd opinieprogramma. Volgens vaste formule wordt hier elke zondagochtend politiek, ondernemerschap en media & cultuur besproken met prominente gasten.  

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. erik smit

  Och och och. Poppetje A verkast van omroepje X naar omroepje Y. Omroepje X boos. Vervangt Poppetje A nog even door Poppetje B.

  Wat een onzin allemaal. Kunnen we eindelijk eens van al die omroepje af en één goeie nationale omroep maken?

  • AT

   Wat? Eén ‘onafhankelijke’ staatsomproep bijvoorbeeld? Al die ‘omroepjes’ zorgen ervoor dat verschillende kanten van de samenleving aan bod komen.

   (in antwoord op erik smit)
   • André Somers

    Je had gelijk, totdat de netcoordinatoren in feite de macht kregen over wat we wanneer te zien krijgen op de publieke netten.

    (in antwoord op AT)
    • iembam

     heel veel omroepjes heeft wel iets democratisch lijkt het. En zeker de tablet tijdperk er aan komt hoeft het hebben van omroepjes niets meer met TV te maken te hebben. Ik volg nu al veel uitzendingen op de tablet. Dan hoeft er ook veel minder gestreden te worden over net tijd en dat soort dingen.

     Ik zie ook veel meer docu’s want op tv worden die altijd op van die ongoddelijke tijdstippen uitgezonden. nu kan ik die gewoon kijken op de tijdstip die mij uitkomt.

     Dan wordt de noodzaak van Eén grote omroep ook nihil, toch?

     (in antwoord op André Somers)
  • iembam

   ik wilde hier bijna een cynisch antwoord geven op jou commentaar, maar toen schoot de BBC door mijn hoofd. Die maken een groot aantal geweldige programma’s. Zoiets zou ook in Nederland kunnen werken toch? Wat zou daarop tegen zijn? ik kan zo even niets bedenken.

   (in antwoord op erik smit)
 2. AT

  Kinderlijke sentimenten in het Hilversumse. Eerst mocht ze Nova niet presenteren, nu wordt ze uit haar programma weggebonjourd.

 3. Gert Jonkhans

  Ik ga zondagmorgen niet meer kijken!

 4. rearden

  Wie zegt dat dit “uit nijd” gebeurt? Dit is goedkoop gepsychologiseer. Zelfs een boulevardblad zou zich dit hoogstens afvragen, maar niet als een vaststaand feit presenteren.

 5. JerushaG

  Zó kinderachtig van WNL, om op die manier hun gekrenkte trots te tonen. Wat willen ze nu eigenlijk in deze tijd? Ze verwachten alle loyaliteit van jou, maar tonen zelf geen loyaliteit door je geen vast contract te bieden. Dan moeten ze niet gek staan te kijken als je je vleugels uitslaat om je ergens anders verder te kunnen ontwikkelen. Zeer onsportief als ze je dat dan op zo’n manier kwalijk nemen. Ze heeft het nota bene netjes tijdig gemeld, zodat ze de tijd hebben om voor het nieuwe seizoen vervanging te zoeken. Nu voelen ze zich door Eva afgeserveerd en willen ze haar een lesje leren door haar op deze manier terug te pakken. Zó kinderachtig!

Reacties niet toegestaan