Is Facebook vrouwonvriendelijk en seksistisch?

Facebook krijgt op dit moment een (klein) koekje van eigen deeg. Vrouwenorganisaties in de VS voeren via sociale media, vooral via Facebook, actie tegen Facebook, dat vrouwonvriendelijk zou zijn. Zet een foto van een vrouw die haar kind voedt op je pagina en goede kans dat hij snel weg is. Is aanstootgevend, vindt Facebook. Maar posts met vrouwonvriendelijke inhoud kan zonder probleem worden geplaatst. Ook foto's van half ontklede vrouwen, als het maar sterren zijn. Er zijn zelfs 'grappige' accounts over verkrachting Op dit moment loopt een actie van een samenwerkingsverband van tientallen vrouwenorganisaties met een open brief aan Facebook, te lezen op de website van Women Action Media, om maatregelen te nemen. Bovendien worden Facebookgebruikers aangespoord om druk uit te oefenen op Facebook. De organisaties stellen dat Facebook met het niet afkeuren van vrouwonvriendelijke content een signaal afgeeft aan de maatschappij: geweld tegen vrouwen zou daarin 'normaal' zijn.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  Een halve tepel is voor dat feacesboek teveel,maar laatst stond er een uiterst onsmakelijk en gruwelijk onthoofdingsfilmpje op dat zelfde medium met 2500 “vind ik leuk’s” erbij wat rustig een paar dagen bleef staan want “educatief”.
  Pas na veel media druk werd het alsnog verwijderd.
  Raar,onfris bedrijf.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/05/facebook_voor_al_uw_onthoofdin.html

  • Apekool

   Simpel zat: als alle vrouwen hun FB account opzeggen zijn er al snel ook geen mannen meer in geïnteresseerd. Klagen is echter makkelijker dan actie ondernemen.

   (in antwoord op knier)

Reacties niet toegestaan