Michael Moore stort zich op Wall Street

De Amerikaanse filmmaker en complotdenker Michael Moore is op zoek naar mensen  uit de financiële wereld die samen met hem ‘de grootste zwendel’ uit de geschiedenis willen blootleggen. Moore doet op zijn eigen website een oproep aan mensen die meer weten van de ‘real deal’ – de werkelijke gang van zaken – om met hem samen te werken. "Als u voor een bank of een verzekeringsmaatschappij werkt, en u heeft dingen gezien die het Amerikaanse volk moet weten – neem dan alstublieft contact op," aldus Moore op zijn site.
De kredietcrisis is volgens Moore duidelijk meer dan een natuurverschijnsel. Hij spreekt van ‘het grootste misdaadverhaal ooit’. Een aantal mensen is al op de filmmaker afgestapt, zo schrijft hijzelf, dat heeft hem ervan overtuigd dat er nog veel meer mensen zijn die moeten weten wat er werkelijk is gebeurd in de financiële wereld.
Moore wil niet precies zeggen waar hij mee bezig is. Veel mensen zullen zich afvragen wat ik aan het doen ben, schrijft Moore, want ik had toch gezegd dat ik een romantische komedie aan het maken was. "Nou, ik kan er op dit moment nog niet veel over zeggen. Het enige wat ik kan verzekeren, is dat deze film jullie zal bevallen. Oh, yeah…

Bron(nen):   michael moore  humo  wikipedia