Martine Bijl maakt een groot succes van Heel Holland Bakt

Van tevoren leek het een verschrikkelijk format. Amateurbakkers die wekenlang op primetime strijden om de titel 'beste thuisbakker van Nederland' Het format was van oorsprong Engels, The Great British Bake Off, en daar een groot succes. En dat is het hier ook. Niet in de laatste plaats dankzij Martine Bijl, die met een mengeling van enthousiasme, mededogen en ironie de soms treurige bakresultaten tot amusement van niveau omtovert. In Heel Holland Bakt ging Max op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Gedurende acht weken nemen tien gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op met als uiteindelijk doel: Wie wordt de beste thuisbakker van Nederland? Het programma haalt ook iedere week hogere kijkcijfers.  De vijfde aflevering trok woensdagavond bijna 1,4 miljoen kijkers naar Nederland 1, de hoogste score tot nu toe. Heel Holland Bakt begon met een voorzichtige 812.000 kijkers, maar in de twee weken erna keken er iets meer dan een miljoen mensen. Vorige week stootte de banketbakkersshow van Bijl opeens door naar 1,3 miljoen kijkers en dat record is nu alweer verbroken. Heel Holland Bakt was de nummer één op prime time en de nummer vier van de avond, direct na GTST (1,7 miljoen), het Achtuurjournaal (1,6 miljoen) en Half Acht Nieuws (1,5 miljoen). Heel Holland Bakt zien we volgend seizoen vast wel terug. En Martine Bijl zeker.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    Het leek geen verschrikkelijk format, het is een verschrikkelijk format. Maar ja, Max durft nieuwe formats niet te omarmen en koopt gewoon wat bagger in bij de heilige BBC.

  2. Kees Cornelder

    Je gráág zelfs voor paal zetten op de buis als amateur-bakker? Oppermachtige MAXbaas Slagter en zijn Haagse vriendjesmaffia en met zijn grote gevoeoeoeoel smult van dit soort rotzooi. Wat een over de balk gegooid gemeenschapsgeld.

  3. Maria le Blanc,

    Nadat ik het engelse originele programma heb gezien kun je maar tot een conclusie komen: de kleine veranderingen die die nederlanders hebben aangebracht zijn beter en….. Wij hebben Martine Bijl! Wat doet zij het toch ontzettend goed! Waarom hebben wij haar zo lang niet in een programma gezien! Klasse!

Reacties niet toegestaan