Susan Boyle: honderd miljoen You Tube hits

'Cry me a river' in de uitvoering van Susan Boyle (link 2) . Hij bestond al tien jaar en we wisten van niks. Prachtig. Elaine Paige, de zangeres waar Boyle graag op wil lijken, ster in Evita, Cats, en Sunset Boulevard, wil graag een duet met haar op CD opnemen. Het sprookje van Susan Boyle's bijzondere doorbraak tijdens de talentenjacht Britain's Got Talent is met een sneltreinvaart de wereld rondgegaan.
Het filmpje is in een week tijd op YouTube honderd miljoen keren bekeken. Wereldwijd besteden de kranten, ook vandaag weer, volop aandacht aan het verhaal van de 48-jarige werkloze vrouw, die er niet uitziet en wie"r hele leven - tot voor kort - een groot drama is geweest. 
Ze moet vooral geen make-over krijgen, schrijft de een, en volgens de ander misschien toch iets doen aan haar haar. Ze kan eigenlijk helemaal niet zo goed zingen, meldt weer een ander, en er is zelfs een krant die een man aan het woord laat die beweert dat hij Susan ooit heeft gezoend - min of meer - en daarmee het verhaal logenstraft dat ze nog nooit een man heeft gekust.
Wie wil begrijpen wat hier aan de hand is, moet absoluut het fimpje op YouTube bekijken Bijgaand twee nieuwe links over de toenemende verering van Susan. Link een is nog steeds naar een filmpje waarop ze zingt, link twee gaat naar een door TheTimes opgeduikelde opname uit 1999 waarop Susan hartverscheurend mooi 'Cry me a River' zingt, link drie is het interview bij Larry King. Je vraagt je wel af hoe het met haar zal aflopen als de journalisten weer een andere darling hebben gevonden.

Bron(nen):   Susan Boyle zingt  'Cry me a river'  Larry King Live