Het ego van Maarten van Rossem is veel te groot om een programma te presenteren

Gisteravond nam Maarten van Rossem (beroep: Bekende brommende Nederlander) bij Knevel en Van den Brink de plaats in van Andries Knevel. Het werd een ramp. Van Rossem - de EO had het kunnen weten - is geen man die vragen heeft, hij is een man die alle antwoorden kent. Hij heeft een uitzending lang dan ook niemand iets gevraagd en alleen maar aan de gasten verteld wat hij van hen, het leven of iets anders vond. Telkens zag je hoe Van den Brink probeerde het onheil te keren, maar tevergeefs. Pas toen Van Rossem bij de ondervraging van een Belgische royaltykenner een monoloog begon over de kwaliteit van zijn eigen baard onderbrak Van den Brink hem tamelijk bruut. Zelfs EO-beleefdheid heeft zijn grenzen. Voor wie een praatprogramma echt wil zien mislukken: Maarten van Rossem mag het volgende week nog een keer proberen

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Haha, mooi.

  Heb het niet gezien, maar zal het eens nakijken in de herhaling. Tja, dit kun je inderdaad verwachten van Van RossEm. Overigens luister ik doorgaans liever naar Maarten dan naar de gasten. Een echt probleem zie ik dan ook niet. Zo’n Belgische royaltykenner bijvoorbeeld. Tja, ik ben daar in het minst niet in geïnteresseerd. Maar goed, zal het eens aanslingeren en daarna een oordeel vellen.

 2. Schweik

  De kop van dit stukje had, behalve veel anders, ook kunnen zijn: Maarten van Rossem bewijst dat Knevel, Pauw en Witteman een vak hebben.

 3. Templein

  Ik heb het gezien. Af en toe was zijn ijdeltuiterij ergerlijk. Als hij gesprekken op zichzelf ging betrekken. Wel leuk is zijn zelfkennis over zijn eigen praatincontinentie. Hij deed erg zijn best om zich in te houden.

  Anderzijds waren er weer eens boeiende gasten en droeg de kritische geest van Van Rossum zeker bij aan de kwaliteit van het gesprek.

  De discussie tussen econoom Bas Jacobs en Jort Kelder was te rommelig om goed te volgen. Graag zou ik nog eens een geplande discussie zien tussen die twee en dan zonder tussenkomst van gespreksleiders. Nog beter zou een debat zijn met Bas Jacobs en Marc Chavannes bijvoorbeeld aan de ene kant tegen Rutte en Samsom aan de andere kant. Jacobs is vooral wetenschapper en geen gladde prater.

  • DiscuJohn

   Goed idee! Lijkt me een heel interessant gesprek worden. Maarten van Rossem wel weren ajb…. Onbegrijpelijk dat die man steeds uitgenodigd wordt…

   (in antwoord op Templein)
   • marianne martens

    Maartens is een van de weinige onafhankelijke geesten in Nederland, brood- en broodnodig. Prof. is een vak, publiceren is een vak, een tijdschrift uitgeven is ook een vak. Maarten publiceert ook opbouwende kritische artikelen, volle zalen trekt, humor en zaken omdraaien, zodat er een andere werkelijkheid ontstaat is aangeboren en verder ontwikkeld, heeft met intelligentie te maken. Lang geleden zag ik hem een keer in Utrecht met studenten discussieren, prikkelend en levendig. Een man om te koesteren. Als hij er een keer of paar keer naast-zit, “Vergeve het hem”. Je kunt ook de tv knop uitzetten.

    (in antwoord op DiscuJohn)
    • Kristi

     “Een van de weinige onafhankelijke geesten in Nederland” – nou, nou… Gaat dat niet wat ver?Ja, als u uw oordeel baseert op de (ongetwijfeld) populaire praathoofden die onze treurbuis bevolken, komt u misschien tot die conclusie… Maar met onafhankelijk denken of intelligentie heeft het eeuwige relativeren van deze man niets te maken. Het is een trucje. En toen hij merkte dat hij met dat trucje de lachers op de hand kreeg, ging hij het uitventen. Met blaadjes en shows. Tuurlijk, volle zalen. We zijn hier in Nederland. Ho, ho, ho, wat grinniken we om dat gemopper, wat is-ie toch geestig en kijk, daar nodigt DWDD ook nog z’n broer uit en die praat al net zo, hohoho! Gaat helemaal nergens over. En onafhankelijk was het binnen de VARA natuurlijk al helemaal niet.

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      hij heeft meer gedaan dan alleen maar op de TV ( soort vrijetijdsbesteding ) verschijnen. Ben eigenlijk heel benieuwd wie U een “onafhankelijke” geest vindt, met name in Nederland. Als U op Wikepedia kijkt ziet U ook wat deze man heeft gepubliceerd.Volgens mij vergeet U ook hoeveel mensen hij aan het lezen krijgt en zijn wetenschappelijke loopbaan is niet tot Nederland beperkt. Voor de goede orde ben ik geen fan,maar waardeer zeer dat hij het ook voor de zwakkeren opneemt ( Maarten), vanochtend nog in NRC Wetenschap gelezen dat Hongaarse Wetenschappers een operatiemes hebben uitgevonden dat de kwaad-aardige cellen tot de gezonde cellen precies kan wegsnijden.( 2014 op de markt ).Daar word ik erg vrolijk van, ook bij van Rossum, die gelukkig relativeert in een tamelijk hysterisch land wat met elk tegenstands-scheetje mee dendert, incluis sommige mediavormen.Zijn broer en zus zijn ook gedegen opgeleide mensen die graag iets voor de Maatschappij willen beteken. Helemaal niets mis mee. Zelfs heel erg bijzonder.

      (in antwoord op Kristi)
     • marianne martens

      Gisterenmiddag tijdens boodschappen doen, zag ik Maarten in de schappen staan, in een artikel rationaliseert, hij 5 stellingen of meer, die als reclame slogans door veel politici/ lobbyisten,bestuurders worden gebruikt b.v.” We moeten de broekriem aanhalen”, “De energie raakt op”, ” Europa kost handenvol geld”. Het lijkt niet te kloppen.

      (in antwoord op Kristi)
 4. Frans van der Kleij

  Ik vond het tenenkrommend zoals Maarten de discussie hele tijd naar zich toe trachtte te halen. Bij het onderwerp Belgisch Koningshuis poneerde hij wel een stelling en diskwalificeerde zichzelf direct door te zeggen dat hij er niets van af weet. Houd dan eens je mond! Ja deze keer vond ik Maarten, waar ik graag naar luister en om kan lachen, ver beneden de maat.

 5. Claessen

  De hooggeleerde professor pretendeert overal verstand van
  te hebben. Als hij eens een hemd van lichte kleur aantrekt,
  verandert wellicht ook zijn zwartgallig gebrom. Maar van mij
  mag hij helemaal van het scherm wegblijven. Hij heeft weinig
  of niets zinsvol te vertellen.

 6. Kees Cornelder

  Het ego van MvR te U is te groot??? Welnee, het is precies het omgekeerde! Omdat dat zo petieterig is – hij is dat ook in fysiek opzicht – zet hij juist zo’n zeikerig-schuurpapierachtige grote mond op. Best wel zielig hoor!

  • BeelaTeismar

   Inderdaad ja. Deze man heeft een minderwaardigheidscomplex. Bovendien vormt het zijn bestaansrecht op de tv. Maarten wordt uitgenodigd om alles af te zeiken (want dat is zo grappig c.q. aandoenlijk). Dat is ook de reden dat hij nu bij ‘de slimste mens zit’. Maarten van Rossum doet Maarten van Rossum. Een karikatuur die een karikatuur van zichzelf neerzet, best wel sneu ja.

   (in antwoord op Kees Cornelder)
   • marianne martens

    de volgende wordt weer neergesabeld, pleit me zelf niet vrij, het is wel zo makkelijk en toch vindt er een reuze projectie vanuit U plaats, op het onderwerp. De tragiek van dit soort bekende personen is, dat ze teveel op de grote prent willen verschijnen, terwijl ze zoveel andere dingen al hebben gedaan, anderen gestimuleerd van studenten tot vakman, van middelbaar- tot oud. Pleit me zelf nogmaals niet vrij. Zomergasten is vaak een favoriet programma geweest. Nu hebben ze iemand als ondervrager uitgekozen, die zoveel van zichzelf houdt, volstrekt ongeestig is en overdadig hysterisch, waardoor het komt dat hij zich niet kan invoelen in de ander. Hoeft natuurlijk helemaal niet.Ben benieuwd. Ziet U, ik kan ook neer-sappelen, neersabelen, neer-trappelen.

    (in antwoord op BeelaTeismar)
    • BeelaTeismar

     U bent Maarten van Rossum zelf, zijn echtgenoot of zijn grootste fan. De contradictie in uw verweer, het onderuit schoffelen van Wilfried de Jong, is dan wel weer geestig. De uitzending van KvdB heb ik gezien. Maarten stelde werkelijk elke vraag uit vooringenomenheid en niet vanuit oprechte interesse. Daarnaast snapte hij er niks van welke rol een interviewer moet aannemen in dergelijke situatie. Wat het gewoon tenenkrommend maakte om naar te kijken. In ‘de slimste mens’ is hij juist wel op z’n plaats, Maarten als relativerende brombeer.

     En ik kan ook echt wel om hem lachen zo nu en dan.

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      Uw mening is prima, alleen ben ik geen MvR. Ben MM., en helaas voor U, geen fan, van niemand. Anders zou ik in het Sissy – ( heerlijke films ) tijdperk , in de pubertijd, zijn blijven steken.Ik houd wel van wetenschappers,literatoren, beeldende kunstenaars, dichters, ambachtslieden etc .
      Heeft niets met het onderwerp te maken, kwam net de een buurman tegen, terug van werk en hij vertelde een mop:”
      Rutte wordt binnenkort Premier van de Sahara en wat blijkt, in de kortste
      tijd, is al het woestijnzand verdwenen”.

      (in antwoord op BeelaTeismar)
     • marianne martens

      vond W. de Jong steengoed, een mooie tv -uitzending van beide mannen.

      (in antwoord op BeelaTeismar)

Reacties niet toegestaan