Vier alternatieven voor Google

Er zijn mensen, die haten marktleiders, die eten niet bij McDonalds, zijn blij met het bestaan van Apple en zouden zonder Google willen kunnen.
Voor hen zijn alternatieven opkomst voor het almachtige Google.
De Christian Monitor noemt er vier en kondigt de vijfde aan:
1. Viewzi: Een prachtige zoekmachine. Zo goed als Google, maar dan beter. Viewzi levert de resulaten van Google en Yahoo, maar voegt er beeld en andere extra's aan toe, van Timelines, tot fotoclouds.. Minstens een keer gaan kijken, want Viewzi is mooi.
2. Mahalo: Zoeken dankzij menselijke kracht. Geen machine die zoekt, maar een Web directory, aangevuld met een searchengine. Mahalo lever bovendien geiniteegreerd de resulaten vanGoogle, Yahoo, Ask, en vijf andere zoekmachines
3. ChaCha: Search speciaal voor mobiele telefoon.
4. Powerset: De toekomst van zoeken op internet. Het is de eerste poging tot een 'semantische zoekmachine'. Hij zoekt dus niet blind op zoekwoorden, maar probeert de samenhang van de zoekwoorden te doorgronden. Nog in de beginfase, richt Powerset zich nu nog geheel op het doorzoeken en doorgronden van Wikipedia, (ook al heel handig overigens) maar kan groot worden.

En dan is er natuurlijk Wolfram Alpha, wordt binnenkort gepresenteerd als de aanval op de positie van Google. Recensenten die Wolfram hebben mogen proberen zijn enthousiast. Wordt vervolgd

Bron(nen):   Christian Science Monitor  Viewzi  Mahalo