Film over Frank Sinatra

Martin Scorsese gaat een film over Frank Sinatra maken, zo heeft de regisseur gisteren bekend gemaakt. 
De filmer van Italiaanse afkomst brak ooit door met de film Mean Streets en oogste veel succes met steeds opnieuw Robert de Niro in de hoofdrol. 
Italianen in Amerka, geweld, macho-gedrag, New York, misdaad - het zijn vaste ingredienten in de Scorsese-films en al die kwesties lijken samen te komen in een film over het leven van Sinatra. Ook het feit dat Scorsese meerdere muziekfilms regisseerde (over The Band, The Rolling Stones en Bob Dylan) maakt hem bijzonder geschikt voor dit project. 
De producenten van Scorsese hebben na eindeloos getouwtrek de muziekrechten voor de film verworven, in het bezit van de erven-Sinatra en Warner Music Group. 
Er wordt al eindeloos gespeculeerd over de bezetting van de hoofdrol - waarbij de namen van Leonardo Di Caprio en Johnny Depp veelvuldig vallen. 
Sinatra stierf in 1998, na wat gerust een turbulent leven mag worden genoemd. Er is een stortvloed aan biografisch materiaal over hem en aan kleurrijke verhalen, avonturen en romantische taferelen is bepaald geen gebrek.

Bron(nen):   The Times