Publieke omroepen gaan actie voeren: ‘de tube is leeg’

De publieke omroepen gaan op 9 oktober grootschalig actie voeren in Den Haag. Met honderd gevulde bussen reizen ze dan af naar het Malieveld. Dat zei MAX-baas Jan Slagter gisteren in Knevel & Van den Brink. De publieke omroepen leveren al 200 miljoen euro in, maar het huidige kabinet gooit daar per 2017 nog eens 100 miljoen euro op. Daar wordt tegen geprotesteerd. “Het is een tube tandpasta, we zijn leeg. Het is op. Er is geen geld meer”, aldus omroepbaas Slagter. Slagter blijft benadrukken dat de Nederlandse publieke omroep geen geldslurpende organisatie is. “De publieke omroep kost in Nederland per hoofd van de bevolking net zoveel als in Moldavië.” Aan de actie doen ook regionale omroepen mee. Het kabinet Rutte/Verhagen/Wilders kortte de omroepen met 200 miljoen, Rutte-2 wil daar 100 miljoen bovenop doen

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Ik roep het maar weer eens: pri-va-ti-se-ren! Laat ze lekker zelf hun boontjes doppen. De tijd dat uitzendapparatuur zo duur en schaars was dat de staat de apparatuur moest kopen en het gebruik ervan moest verdelen is al 50 jaar voorbij.

 2. Genuine_Defector

  Wat een kul. Er gaan nog steeds honderden miljoenen te veel naar toe. Ook na de
  (voorgenomen) bezuinigingen. Dat is nog steeds veel te veel.

  Één net met actualiteiten en (objectief) nieuws is meer dan voldoende. Doe maar net als de Britten, maar dan in het (ultra)klein. Één publieke zender en klaar. Spelletjes en programma’s over kotsende jongeren hebben we bij de commerciëlen al meer dan genoeg. Dure buitenlandse televisieseries en films hoeven ook niet bij de publieken. Laat dat ook maar aan de commerciëlen over. Of middels on demand-diensten, zoals binnenkort Netflix.

  En doe eerst eens iets aan de exorbitante salarissen, voordat je gaat zeuren, Slagter. Nu ben je niet geloofwaardig. Er is blijkbaar nog geld zat, als je mensen als Nieuwkerk schandalig loon kunt betalen. Je mag zelf dan wel hebben ingeleverd, maar je collega’s volgen nog niet en masse. Ik zie weinig solidaire collega’s. Afgezien van Weesie van Powned dan. Vooral het socialistische gedeelte van de p.o. blijft lekker door graaien. Maar goed, what else is new?

  Ik las in de krant dat een BNN-sterretje haar kapitale villa van 1,6 miljoen in Amsterdam te koop zet. Hoe komt die daaraan? Misschien heeft ze een rijke man, dat weet ik niet. Dan neem ik mijn woorden terug. Maar een werknemer van de publieke omroep hoort zoiets niet te kunnen betalen. Zeker niet een twintiger.

  Geen geld… Ha. Kom. Onzin. Je draait de boel om, Slagter. Er is jarenlang veel te veel geld naar de p.o. gegaan. Nu dat eindelijk tot realistischer proporties wordt teruggebracht, is dat even schrikken voor de verwende publieken.

  • FritsB

   De “rijke man” is een plastisch chirurg – als we over hetzelfde BNN-sterretje praten :-). Neem dus de woorden maar terug.
   Voor het overige: de publieke omroep heeft een gigantisch waterhoofd aan overhead als gevolg van de structuur met afzonderlijke omroepverenigingen. Daar valt nog heel veel te bezuinigen zonder dat de programma’s er onder hoeven te lijden.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • Genuine_Defector

    Dan nog verdient ze waarschijnlijk bovenmaats voor een programma dat over drugs en neuken gaat. Ook compleet overbodig. Staat allemaal – gratis – op internet. Sowieso de meest zinloze omroep aller tijden, dat BNN. Maar eerlijk is eerlijk, dan neem ik mijn woorden terug.

    Die overdaad aan omroepverenigingen is achterhaald. Elk afzonderlijk groepje in de samenleving hoeft niet meer bediend te worden. Althans, niet meer via de p.o. Als ik het goed heb, zie ik zo’n 20+ publieke tv-omroepen en 7 radiozenders.
    Complete waanzin voor een klein land.
    Doorgeslagen verzuiling.

    (in antwoord op FritsB)
   • Dead Silence

    Schoemacher? Die? Die is helemaal geen chirurg, zou hij graag willen. Daarvoor is hij al eens berispt. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Robert_Schoemacher. En dan nog is het veel te duur voor deze botoxgoeroe, derderrangs arts. Maar goed, heel bekend Nederland is fan van hem, dus hij is dan per definitie goed bij de plebs.

    (in antwoord op FritsB)
 3. Glorix

  Als de Nederlandse publieke omroep net zo veel kost als die in Moldavie, dan is de omroep daar ook veel te duur.

 4. BeelaTeismar

  Voornamelijk inhoudsloze pulp op het publieke net. Gisteren zapte ik toevallig langs het programma ‘Ranking The Stars’, totaal verbijsterd. Moeten wij hiervoor betalen? En dan vrijwel alle programma’s van de vleesgeworden puberale meligheid BNN, belletje trekken op onze kosten? Kijken we nog even naar de publieke radio, 3FM, haha! Walgelijk hoe ze via een programma als ‘de beste singersongwriter’ hun eigen producten aan het hypen en opdringen zijn.

 5. Vogelbeest

  Alleen al het feit dat ze geld en tijd hebben om met 100 bussen vol mensen te gaan protesteren is een teken dat er nog veel te veel geld heen gaat.
  1 publiek net met zaken als een journaal, ballet, en klassieke muziek (want dat is wel cultureel, maar commercieel niet interessant is meer dan genoeg). Alle variaties op vermaak kunnen naar de commerciëlen.
  Ik heb nog nooit naar 1 aflevering van Boer zoekt Vrouw gekeken, ik heb nog nooit naar BNN gekeken. Het interesseert me helemaal niets hoe een ander zijn leven leeft. “Emotie-tv” hoeft niet met mijn geld betaald te worden.

 6. wim

  kijk hier eens! http://sites.bnn.nl/page/lidworden/
  Voor 5,73 euro een jaar lang lid van bnn..
  Direct verhogen naar 25 Euro, binnen een dag is deze schimmel verdwenen.
  Salarissen van meer dan 2 ton per persoon, WAANZIN!!! (Koen en Sander show, 3 uurtjes radio in de middag)

  • Genuine_Defector

   Ze hebben mij destijds ook benaderd (opgebeld) om lid te worden. Ik behoorde blijkbaar tot de doelgroep toen ze net nieuw waren. Ik heb ze 1000 gulden geboden (wat ik destijds helemaal niet had) om ermee op te houden. Het heeft helaas niet geholpen.

   (in antwoord op wim)
 7. Dead Silence

  Gewoon saneren, evenals dat hele culturele geleuter. Zit niemand op te wachten, behalve de roodgekleurden. Een of maximaal twee objectieve onafhankelijke kanalen met kwaliteitsnieuws en -programma’s. Maar dat zal pijn doen bij de rode graaiherders in omroepland. Pim Fortuyn had dit ook al heel goed door 12 jaar geleden.

 8. Zonnestraaltje

  zijn er nog programma’s tussen de reclames dan?

Reacties niet toegestaan