Business Week nog maar 1 dollar waard?

Slecht nieuws voor alle uitgevers. En zeker slecht nieuws voor uitgevers die hopen een van hun tijdschriften of dagbladen van de hand te doen, zoals daar is de Persgroep uit België, die NRC Handelsblad in de etalage heeft staan.
Als de Amerikaanse markt een maatstaf is, zouden tijdschriften en kranten wel eens heel weinig waard kunnen blijken. De Financial Times meldt namelijk dat het Amerikaanse zakenblad Business Week mogelijk niet meer gaat opbrengen dan 1 dollar.
De Financial Times heeft vernomen dat uitgever McGraw-Hill de zakenbank Evercore heeft ingeschakeld om Business Week te slijten. Het 80 jaar oude tijdschrift heeft nog altijd een oplage van meer dan 900.000 exemplaren, maar maakt ook fors verlies sinds de advertentie-inkomsten in de eerste helft van dit jaar sterk zijn teruggelopen.
Investeringsmaatschappij OpenGate Capital kocht eerder al het ooit heel grote TV Guide voor één euro, en zou nu ook in de markt zijn voor Business Week. "Ik denk dat ze het uiteindelijk zullen weggeven," aldus een anonieme bankier.

Bron(nen):   Financial Times