"Britney Spears heeft mijn leven gered"

De BBC heeft deze maand een documentaire uitgezonden, getiteld Britney Spears saved my life, waarin tieners en twintigers beweren dat zij dankzij de Britse zangeres een moeilijke periode in hun leven hebben overwonnen. Zo is daar de 23-jarige Lynsey, die na een zelfmoordpoging diverse maanden werd opgenomen in een Londens ziekenhuis en inmiddels werkzaam is als danslerares en tandartsassistente. Zij zegt dat Britney haar heeft geholpen haar leven weer op de rails te krijgen: Iedere keer dat zij ergens doorheen leek te gaan, betekenden de woorden die zij zong iets voor mij.
Volgens deskundigen kon Spears uitgroeien tot rolmodel door haar totale aanwezigheid in de media. Geen enkel detail van haar leven bleef geheim. Juist het feit dat Britney zo gewoon leek te zijn, maakte het voor haar fans makkelijk zich met haar te identificeren. Het gaat om het idee dat zelfs deze beroemdheid en deze mooie vrouw problemen had, en niet zulke kleine ook, die precies op die van haar fans leken, zegt Robert Thomson, hoogleraar in de popcultuur.
De documentaire eindigt met een uitvoering door alle in de film genterviewde fans van het nummer Hit Me Baby One More Time.

Bron(nen):   Newsweek