Werken bij Facebook is niet zo lollig als het lijkt

Media
donderdag, 05 september 2013 om 8:02
welingelichtekringen header 1
Eerder dit jaar is Facebook gekozen tot beste werkgever ter wereld. Maar lang niet iedereen is het daar mee eens.
De ruim 4.000 werknemers van Facebook worden uitstekend betaald en krijgen veel ruimte voor eigen ideeën. Ze worden continu uitgedaagd om alles uit zichzelf te halen (aldus Facebook zelf). Ook krijgen ze gratis heerlijk eten en tal van andere voordeeltjes. Maar is dat het hele verhaal? Een foto van een afdeling bij Facebook laat een stampvolle kantoortuin zien vol ballonnen en slingers. Het lijkt meer op een feestje van een blik sardientjes, dan op een prettige werkomgeving. Maar dat was nog niet eens waarover het meest geklaagd werd op Quora, een bekende vraag&antwoord site.
Hieronder vijf veelgehoorde klachten.
Lange dagen
Er moet hard gewerkt worden bij Facebook, soms wel twaalf tot veertien uur per dag. Ook moeten sommige werknemers weken achter elkaar 24 uur per dag beschikbaar zijn.
Geen privacy
Facebook vindt privacy ook voor haar werknemers niet zo belangrijk. Het bedrijf wil vooral lekker transparant zijn. Werknemers hebben op geen enkel moment ergens privacy.
Geen focus
Het bedrijf is zo snel gegroeid dat er geen goede organisatiestructuur en geen duidelijke functieprofielen zijn. Een werknemer vertelt: er waren geen duidelijke instructies. Toen ik het verkeerd deed, kreeg ik te horen dat ik professionele intuïtie miste.
Niet zo leuk
Ook bij Facebook moet er allerlei minder interessant werk worden gedaan. Een van de werknemers moest bijvoorbeeld de vuile was van de directeur scheiden.
Slechte instelling leidinggevenden
CEO Zuckerberg en COO Sandberg zouden te veel met andere dingen bezig zijn tijdens hun werk en te weinig tijd aan het bedrijf besteden. Ze zouden zelfs producten van concurrenten kopiëren.
Bron(nen): Daily Telegraph