Van Gaal: ‘VI is mensonterend en schandalig’

Bondscoach Louis van Gaal heeft geen goed woord over voor de manier waarop hij in het tv-programma Voetbal International wordt neergezet. 'Het is mensonterend, schandalig gewoon', reageerde de baas van Oranje woensdagochtend in het 538-radioprogramma van Edwin Evers.
Afgelopen maandag haalde met name Johan Derksen weer hard uit naar Van Gaal, die hij onder meer een idioot, een walgelijke man en gevaarlijk mens noemde. 'Tegenwoordig mag dat allemaal in Nederland', verzuchtte Van Gaal op de ochtend na de geslaagde WK-kwalificatie. 'Er kijken genoeg mensen, heb ik begrepen, dus kennelijk voorziet het in een behoefte.'
Van Gaal denkt er niet aan om ooit aan te schuiven aan de tafel bij presentator Wilfred Genee. 'Ze nodigen me al 10 jaar lang uit, al zullen de heren dat wel weer ontkennen. Maar daartoe ga ik me niet verlagen.'

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  hahaha, voetbal. Wat een belachelijke oneindige soap is dat toch geworden.
  Al die ego’s op tv met hùn mening en “kennis” van zaken maken er helemaal een wanvertoning van.

 2. Robin

  Goh, een gekwetst foebal ego.

 3. Jannie Ooms

  Ik heb Van Gaal altijd een arrogante kwal gevonden. Een voortdurend boze man, kwaad op iedereen, zich ver verheven voelend boven de gewone sterveling. Altijd sjagrijnig, een bijtertje, sarcastisch, uit de hoogte en zuur naar de journalisten.

  Waarom denkt de man zich dit te kunnen veroorloven? Van Gaal is gewoon een omhooggevallen voetballertje. Niets mis mee hoor, maar bepaald geen intellectueel. Zou aan zijn houding misschien een minderwaardigheidscomplex ten grondslag liggen, verborgen achter het meerderwaardigheidscomplex dat hij tentoonspreidt?

  Persoonlijk begrijp ik niet waarom de pers deze onaangename man niet links laat liggen. Gewoon, niet meer interviewen dus. Ook niet naar zijn persconferenties gaan. Boycot die man en sloop dat overdreven gevoel van eigenwaarde.

 4. Dead Silence

  Ik heb Louis en andere “prominenten” uit de Nederlandse (en ook Duitse) voetbalwereld eens van dichtbij gezien omdat ik ticket’s had gekregen voor een jeugdinterland Nederland-Duitsland via een vooraanstaand KNVB lid om dat circus eens van dichtbij te bekijken. Lachen, gieren, brullen. Miljoenen rijk en dan zich nog de broodjes laten inpakken voor onderweg. Praten over de grootste onzin en vragen wie je bent. Spelletje meespelen en ideeen ventileren als leek waar de heren van onder de indruk waren. Parallel universum vol met leeghoofden waar veel teveel geld in omgaat.

Reacties niet toegestaan