Boycot van keihard Fox News-programma

Eerder meldde Welingelichte Kringen al dat de harde stellingname van Fox News tegen de Amerikaanse president Barack Obama, het televisiestation geen windeieren legt. De kijkcijfers zitten flink in de lift sinds de komst van de eerste zwarte Amerikaanse president.
Maar ook Fox kan te ver gaan. Dat geldt dan met name voor Glenn Beck – een zeer conservatieve commentator die al te hard om zich heen lijkt te hebben geslagen. Een paar weken geleden zei Beck dat Obama kampt met een ‘diepgewortelde haat voor blanken of de blanke cultuur’. En even later: "Deze kerel is, denk ik, een racist."
Dit gaat nu ook veel adverteerders te ver. Verschillende grote adverteerders, onder wie de supermarktketen Wal-Mart en Procter & Gamble, hebben Fox laten weten dat ze hun reclamefilms niet meer rond het programma van Beck willen zien. Ze worden daartoe aangemoedigd door Color of Change, een lobbygroep van zwarte Amerikanen, die adverteerders oproept om Beck te boycotten.
Het politieke klimaat in de VS is aanzienlijk verhard, met name naar aanleiding van Obama’s plannen om de gezondheidszorg te hervormen. Er lijkt wel een wedren gaande, zo signaleert The Independent, tussen conservatieve commentatoren over de vraag wie het grofste uit de hoek kan komen.
De fans van Beck laten het er niet bij zitten. Ze zijn een tegenboycot begonnen, natuurlijk ook via een eigen website, namelijk www.defendglenn.com. De fans van Beck wordt voorgehouden dat ze geen producten meer moeten komen van de adverteerders die de tv-commentator boycotten.

Bron(nen):   The Independent  Welingelichte Kringen