Willlem-Alexander: Ik werk 365 dagen per jaar

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima staan in het Amerikaanse glamourblad Vanity Fair en komen als vanouds scherp uit de hoek.
In deze functie ben je 365 dagen per jaar bezig, zegt de prins. "In fact, it's a stage you can't exit."
Dat is op zich al een indrukwekkend tijdsbeslag, maar zijn echtgenote gooit daar nog een schepje bovenop: "Twenty-four hours a day," voegt Máxima hieraan toe.
Het beroemde Amerikaanse blad ontmoette het beroemde echtpaar tijdens de recente festiviteiten (New York 400 jaar) in de Verenigde Staten. Willem-Alexander (42) en Máxima (38) beweren dat ze jaarlijks 110 publieke bijeenkomsten bijwonen en daar gaan dus zeeën van tijd in zitten.
In dat licht bezien, wordt het ook alleszins begrijpelijk dat het echtpaar onlangs enkele weken ging skiën in Argentinië; en dat ze vakantiehuizen bouwen in zowel Mozambique alsook in Argentinië - in het vaderland van Máxima. Terwijl er natuurlijk ook mogelijkheden zijn om tijdens vakanties uit te wijken naar het buiten van hun moeder, van koningin Beatrix in Toscane.  Waarbij we niet uit het oog dienen te verliezen dat de familie tijdens de wintermaanden jaarlijks traditiegetrouw twee weken doorbengt in het Oostenrijkse Lech voor een wintersportvakantie met de hele familie.
Want wie 365 dagen per jaar 24 uur per dag in touw is, die heeft zo nu en dan recht op een korte adempauze.Om er daarna weer keihard tegenaan te gaan.

Bron(nen):   Vanity Fair