Yab Yum Story

Elseviers misdaadverslaggever Gerlof Leistra vertelt alvast wat er te lezen valt in de te verschijnen memoires van Yab Yum-baas Theo Heuft. 
Heuft was jarenlang de trotse eigenaar van het 'voorname' bordeel (pleisterplaats aldus Leistra voor 'doorgesnoven popsterren, sporters en tv-presentatoren, prominente juristen uit binnen- en buitenland en niet te vergeten bekende criminelen als Klaas Bruinsma en Willem Holleeder') aan het Amsterdamse Singel. 
Toen hij de zaak verkocht, bezwoer hij de buitenwereld dat e.e.a. vrijwillig was gegaan; niks geen druk van het boevengilde of wat ook. Heuft vertrok naar Frankrijk voor een welerdiende rust na een lang en arbeidzaam leven. 
Dat blijkt nu alemaal toch iets anders te liggen. 
In de te verschijnen bio zegt hij te zijn afgeperst door Sam Klepper en diens gabber John Mieremet. Dat begon met een telefoontje op 13 januari 1999 en eindigde met de gedwongen verkoop van zijn club. Heuft kreeg een pistool op zijn hoofd en vanuit het raam van zijn huis zag hij Sam Klepper geregeld in een gepantserde auto met getinte ramen langsrijden. Zijn arm hing buiten tegen het portier. In zijn hand een pistool. 
Het kost Welingelichte Kringen grote moeite om veel waarde te hechten aan de getuigenissen van Heuft. Want eerder kwam hij immers met heel andere verhalen. Pas als iemand dood is en als deze persoon Heuft heeft afgeperst, wordt hij genoemd, zo lijkt het wel. 
Maar wie weet welke boefjes allemaal nog leven en van wie Heuft het nodige te duchten heeft. Pas als de hele onderwereld elkaar heeft uitgemoord, bestaat de kans dat Heuft de waarheid spreekt. Eerder hoeven zijn 'definiteve' memoires wat ons betreft niet te verschijnen.

Bron(nen):   Elsevier