‘Personeel NOS krijgt bij demonstratie doorbetaald’

De leiding van de publieke omroep probeert uit alle macht om van de demonstratie van woensdag tegen de bezuinigingen een succes te maken. Daarom is voor het personeel van de NOS dat woensdag het werk neerlegt om actie te voeren in Den Haag tegen de bezuinigingen bij de publieke omroep die dag een gewone werkdag. Als ze naar Den Haag reizen, krijgen ze zelfs een reiskostenvergoeding. Daarmee wil de NOS 'de komst van zoveel mogelijk mensen stimuleren'. Dat staat in een bericht aan het personeel, dat in handen is van De Telegraaf. Ook voor mensen die op woensdag een vaste vrije dag hebben, geldt de demonstratie als werkdag. Volgens een woordvoerder van de NOS is dat niet vreemd. "Iedereen in Nederland heeft het recht om te demonstreren. Als politieagenten of leraren demonstreren, hoeven ze daar ook geen vrije dag voor op te nemen."

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  Het feit dat het blijkbaar nodig is het personeel te paaien met doorbetaald verlof en reiskosten vergoeding om te gaan “demonstreren” is het beste argument dat er nog veel meer bezuinigd kan worden bij die kliek.

 2. BeelaTeismar

  Stel, de publieke omroep zou op dit moment nog niet bestaan en het kabinet zou een plan presenteren om drie publieke televisienetten op te richten, die met miljoenen aan belastinggeld gefinancierd zouden worden. Het land zou totaal op z’n kop staan.

 3. Jannie Ooms

  Demonstreren is zinloos, doorgaans, tenzij je meteen met twee miljoen man op het Malieveld staat. Maar ach, het is een goede uitlaatklep voor de gevoelens van machteloosheid waarmee de burger worstelt. Ik doe er niet meer aan mee, in elk geval.

  Maar ik vind het niet gek dat personeel van een bedrijf dat in problemen dreigt te komen door overheidsmaatregelen in Den Haag komt demonstreren en dat het bedrijf zo’n demonstratiedag gewoon doorbetaalt. Pas nog was dat het geval met de demonstratie van werknemers van de aluminiumfabriek in Delfzijl, Aldel. Dus waarom dit nu wordt aangegrepen als argument om nog meer te bezuinigen bij ‘die kliek’, is me een raadsel. Gesundes Volksempfinden?

  Overigens denk ik dat er inderdaad wel bezuinigd kan worden bij de publieke omroep. We moeten immers allemáál bezuinigen. Gewoon een zender opheffen en desondanks doorgaan met het uitzenden van alle fijne programma’s die we nu al kennen. ‘Ja’, zult u zeggen, ‘maar dan kom je ruimte te kort’. Dat is ook zo. Dat los je op door de voetbalwedstrijden voortaan gewoon aan de commerciëlen over te laten. Dat is pas bezuinigen.

  En wat een verademing zou dat zijn…

 4. Fokke Rones Pander

  http://www.mediacourant.nl/?p=160992 Voor het andere verhaal

Reacties niet toegestaan