Na de rouw, de recette

Je zou bijna vergeten dat hij dood is, zo alom tegenwoordig is Michael Jackson. In jaren was hij niet zo succesvol. Hij heeft een nummer 1 hit, er komt een grote film uit en er is een nieuwe biografie. De carrière van de King of Pop loopt fantatstisch. In de laatste jaren van zijn leven liepen de zaken niet meer zo goed, maar nu stroomt het geld in onwaarschijnlijke hoeveelheden binnen.
Van de film, een verslag van de voorbereiding op de laatste tournee die nooit doorging,  verwachten ingewijden dat hij alleen al de eerste vijf dagen 250 miljoen dollar in het laatje zal brengen.
"Het gaat nu om zijn plaats in de geschiedenis. En om geld, om veel geld," zegt professor Dan Pierce, deskundige op het gebied van entertainment.
De film schets de voorbereiding op de concerten, maar schijnt, volgens mensen die hem al mochten zien, ook echt een poging te zijn Jackson te doorgronden. Het zou dus een megasucces kunnen worden. Zoals de nabestaande nu al volop verdienen aan alle nieuwe uitgaven. iedereen houd weer van Michael. Vergeten zijn de laatste jaren, met de aap, en de jongentjes sen de nieuwe neuzen. Wat blijft is adoratie. En die mag wel wat kosten.

 

Bron(nen):   The Guardian